Днями в Італії відбулися нові вибори, і результати виявилися непередбачуваними, які можуть негативно сказати щодо України. Що про це відомо.

На цю тему вирішив висловитися міністр закордонних справ України у 2007-2009 роках Володимир Огризко в інтерв'ю 24 каналу.

В Італії на дострокових виборах перемогу здобула партія Джорджії Мелоні. Зараз за цими змінами варто пильніше стежити, оскільки на новий уряд надає неабияку увагу Берлусконі. При цьому лінія підтримки швидше за все не зміниться.

Володимир Огризко, скріншот: YouTube
Володимир Огризко, скріншот: YouTube

"Від домовленості лідерів цих трьох партій багато залежатиме. Саме від того, хто очолюватиме ключові пости в уряді Італії і залежатиме рівень підтримки України" - зазначає Володимир Огризко.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Незважаючи на все це Італія все ж таки залишається цивілізованою дивною, і відчуває особливу відповідальність перед G7. Вони не можуть собі дозволити відзначитися і відмовити Україні в черговий раз у підтримці. З цього приводу, швидше за все, можна її абсолютно переживати.

Джорджія Мелоні, скріншот: YouTube
Джорджія Мелоні, скріншот: YouTube

Варто зазначити, що Джорджія Мелоні встигла запам'ятатися м'якою риторикою у бік Росії. Вона намагалася послабити тиск санкціями на путіна, що змусило засумніватися у підтримці. Однак після початку повномасштабної війни думка змінилася.

"Брати Італії" стали однією з небагатьох партій, які підтримали рішення уряду Драги щодо постачання зброї в Україну. Мелоні також порівняла незалежність нашої країни з Італією, яку треба боротися до кінця.

Нагадаємо, що росіян мобілізували і вони ще мають розщедритися: змогли забезпечити "гарматне м'ясо" лише повістками

Раніше повідомлялося, що путін стягнув військову техніку до грузинського кордону, почали споруджувати блокпости .

Також росіяни все ще утримують у полоні тисячі українців, серед яких багато мирних та жінок .