Так звані референдуми на окупованих територіях України є небезпечнішим знаком, ніж оголошена часткова мобілізація.

Таку думку щодо цього озвучив відомий британський аналітик Анатолій Лівен в інтерв'ю для порталу The Guardian.

Весь цивілізований світ, окрім звичайно ж Росії та низки їхніх "союзників", вважатимуть усі ці території Україною, а ось той факт, що він фактично намагається анексувати їх незаконним шляхом, можуть бути вкрай поганим знаком.

путін. Фото: скриншот YouTube
путін. Фото: скриншот YouTube

Дуже важливим сигналом є те, що вони вважатимуть наші землі своїми.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Якщо це станеться, це означає, що Москва готова воювати нескінченно довго, а Україні залишатиметься сподіватися на нестабільне припинення вогню з перервами на активні бойові дії", - пише автор.

При цьому, якщо рішення про приєднання територій буде відкладено, це означатиме шанс на поновлення переговорів. А так, українська сторона відмовиться від будь-якого діалогу з ними, і ця війна триватиме довго.

Референдум - ілюстративний матеріал, Спутник
Референдум - ілюстративний матеріал, Спутник

Єдиною умовою відновлення переговорів є виведення повністю російських військ з нашої території, і тоді можна вже щось говорити про укладання мирного договору.

Якщо анексія все ж таки відбудеться 30 вересня, як вони і запланували, тоді в суспільстві зростатимуть невдоволення, і режим путіна опиниться під реальною загрозою.

"Тоді до влади може прийти людина, яка звинуватить особисто Путіна у провалі та вирішить розширити війну за межі України та оголосить тотальну мобілізацію", - вважає аналітик.

Російські окупанти, скріншот: YouTube
Російські окупанти, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що радник ВП Михайло Подоляк підказав, як захід може відповісти на теракт газопроводом .

Раніше повідомлялося, які міста можуть бути в небезпеці: стало відомо, куди покинуть перші партії путінських мобіків

Також, у Міноборони розповіли, як відбувається підготовка до зимового сезону для ЗСУ: дефіцит форми пообіцяли прибрати