У Міноборони через кілька місяців вирішили розповісти, як же насправді далася взнаки купівля українцями супутника на контрнаступі ЗСУ. Цю подію вивчатимуть діти у школах.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав глава відомства Олексій Резніков.

Загалом за перші дні використання Збройними силами України супутника ICEYE, на який у червні українці зібрали нереальну суму грошей через "Фонд Притули" та банки блогера Ігоря Лаченкова, було знищено понад 60 одиниць бойової техніки росіян.

"Її виявили тем, що супутники ICEYE збирають інформацію за технологією Synthetic aperture radar (SAR). Зазначену техніку було б дуже складно або неможливо помітити засобами оптичних супутників. Натомість координати "прихованого" були оперативно передані для завдання вогневої поразки. Зокрема, в районі н.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Олексій Резніков, фото: скріншот з відео
Олексій Резніков, фото: скріншот з відео

Це безпрецедентний випадок в історії, і лише один супутник здатний повністю покрити потреби української оборони. Ще майже два десятки з них залучаються, коли існує така потреба.

Завдяки можливості комбінувати всі дані із супутників, в українських захисників значно збільшилася здатність завдавати руйнівних ударів по позиціях російських окупантів.

Супутники з технологією SAR стають особливо актуальними восени та взимку, коли погана погода, дощ чи сніг.

Кримський міст, фото: ICEYE
Кримський міст, фото: ICEYE

На сьогоднішній день переважно моніторять райони, де ведуться активні бойові дії.

"Це - реальний внесок у зміцнення оборони України завдяки технологічній перевагі. Адже російські війська таких можливостей не мають", - підсумував Резніков.

Нагадаємо, якими будуть наслідки ядерного удару, експерт знайшов порятунок для українців

Раніше повідомлялося, що посольство США закликало своїх громадян негайно залишити Росію .

Також Соловйов закликав розстріляти військкомів: паніка серед пропагандистів ще ніколи не була такою