Як відомо, ще на початку своєї Незалежності Україна передала весь свій ядерний потенціал Росії. На заміну ми отримали клаптик паперу з "гарантіями безпеки", які, як ми бачимо, не спрацювали.

Міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю порталу "Інтерфакс-Україна" вирішив засумніватися взагалі у придатності цієї зброї на сьогоднішній день.

Може виявитися так, що росія загрожує ядерним ударом по Україні дарма, тому що ніхто не знає, в якому ж сьогодні стані ця ядерна зброя, а також вся та, яка була у росії на зберіганні до цього.

Олексій Резніков, фото: скріншот з відео
Олексій Резніков, фото: скріншот з відео

У нашого арсеналу міг уже давно закінчитися термін придатності, і якщо "натиснути на кнопку, це може бухнути прямо там".

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Ризики завжди є. Маючи такого сусіда з ядерним потенціалом, завжди є можливість, що він психоне. Скільки це у відсотках? Я не беруся сказати. Чи залишилися у них носії? Так, залишилися. Його можна донести і "Іскандерами", і Калібрами", і літаками. Якої воно якості та стану – у мене питання" - каже Олексій Резніков.

Крім того, якийсь час тому він мав розмову з другим президентом України Леонідом Кучмою. Той тоді розповів багато цікавих речей про ядерний арсенал, який Україна свого часу передала Росії в обмін на Будапештський меморандум.

Ядерний вибух, скріншот: YouTube
Ядерний вибух, скріншот: YouTube

"Навіть якби цей ядерний потенціал не віддали, у 1997 році у нього закінчувався термін придатності. Його все одно треба було списувати та утилізувати. Ми його весь віддали до Росії. Тому питання: а в якому стані це старість у Росії?" – продовжив міністр оборони.

Тому може цілком статися так, що після натискання на кнопку воно вибухне прямо на місці.

Нагадаємо, що Олексій Арестович відповів на нові фантазії росіян, як мобілізація змінить ситуацію на фронті

Раніше повідомлялося, що союзник путіна Олександр Вучич пророкував початок Третьої світової війни через Росію та Україну

Також Володимир Зеленський назвав причину, чому небо над Харковом все ще не закрите: гроші відіграють останню роль