Володимир Зеленський виступив з промовою де заявив про подачу заявки на вступ до НАТО.

Зеленський заявив, що провів засідання ставки Головнокомандувача та Ради нацбезпеки оборони, та заявив, що де-факто ми вже пройшли свій шлях до НАТО. Про це повідомляє Офіс президента.

Володимир Зеленський та генсек НАТО Столтенберг. Фото: скриншот Telegram
Володимир Зеленський та генсек НАТО Столтенберг. Фото: скриншот Telegram

Рішення засідань - "По-перше - шлях посилення України і вигнання окупантів з усієї нашої території повертає мир. Ми пройдемо цим шляхом. Україна була і залишається лідером в переговорному процесі. Третє - ми маємо зафіксувати юридично все те, чого ми досягли фактично", - заявив Зеленський.

"Де-факто ми вже довели сумісність зі стандартами Альянсу. Вони реальні для України – реальні на полі бою та в усіх аспектах нашої взаємодії. Ми довіряємо одне одному, ми допомагаємо одне одному, і ми захищаємо одне одного. Це і є Альянс", - підкреслив президент.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Сьогодні Україна подає заявку, щоб зробити це де-юре. За процедурою, яка відповідатиме нашому значенню для захисту всієї нашої спільноти. У пришвидшеному порядку.
Ми робимо свій визначальний крок, підписуючи заявку України на вступ у пришвидшеному порядку до НАТО", - підкреслив Володимир Зеленський.

Сьогодні 30 вересня Генсек НАТО Єнс Столтенберг проведе незаплановану прес-конференцію о 19:00 за Києвом, повідомила прес-служба Альянсу. Тема конференції не оголошується.

Нагадаємо, ми писали, що бункерний маразматик путін приєднав до рф захоплені території, та закликав Україну здаватися: "Як було вже не буде".

Як повідомляв "Знай.ua" Арестович поспішає на допомогу накрученим україцям: чому варто виключити варіант ядерного удару.

Також "Знай.ua" інформував, що російську агресію не витримують навіть китайці: союзники путіна спорудили на кордонах огорожі.