30 вересня ознаменувалося для України двома пам'ятними подіями: клоунадою в моську з путинім та "міньйонами" з метою приєднання окупованих територій до рф та заяви Зеленського про подання заявки на вступ України до НАТО.

У зв'язку з цим багато хто заговорив про швидку перемогу України над російським ярмом з путіним на чолі. Свою оцінку дав голова ГУР Кирило Буданов. Він дуже рідко висловлюється, але завжди це дуже чіткі дані. Зараз же він розповів, коли закінчиться війна в Україні та ЗСУ увійдуть до Криму.

Кирило Буданов, фото: скріншот із відео
Кирило Буданов, фото: скріншот із відео

Вже цієї зими війна значно стихне, а навесні відбудеться вихід на межі України 1991 року.

Таку думку висловив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Вся ця війна не так уже й довго триватиме. Незабаром це закінчиться" , - сказав Буданов в інтерв'ю в ефірі національного телемарафону у п'ятницю, 30 вересня.

А відповідаючи на уточнююче питання ведучої про те, чи триватиме це "2-3 тижні", він сказав, що йдеться про більш тривалий термін.

"Ще наприкінці травня я розповідав, яким буде алгоритм бойових дій. Тоді я прямо сказав, що червень місяць буде для нас поганим, ми втрачатимемо. У липні буде умовний застій, а в серпні ми почнемо потроху рух у бік відновлення території, що буде зрозуміло всім. Взимку війна значною мірою затихне, а ось після зими почнеться завершення цього конфлікту. На першому етапі – виходом на адмінкордон станом на 1991 рік" , - зазначив Буданов.

Кирило Буданов. Фото: скриншот Youtube
Кирило Буданов. Фото: скриншот Youtube

Глава військової розвідки також додав, що ймовірно, українська армія увійде на територію Кримського півострова вже до кінця весни 2023 року. "Можливо трохи раніше. У днях можна помилитися, в алгоритмі немає" , - резюмував він.

Буданов також скептично висловився про можливість ядерного удару територією України.

Тим часом ЗСУ підтвердили звільнення 5 населених пунктів біля Лиману.

"Російське угруповання в районі Лиману оточене. Населені пункти Ямпіль, Новоселівка, Шандриголово, Дробишево, Ставки – звільнені, там продовжуються стабілізаційні заходи", - представник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

Нагадаємо, що путіна назвали справжнім агентом ЦРУ: робить все для розвалу Росії.

Раніше ми повідомляли, куди і коли "кине" мобіків путін з Білорусі та які міста під загрозою: прогноз експерта.