Російські війська з початку війни втратили вже понад 60 000 військових. Про це 2 жовтня повідомив Генштаб ЗСУ.

На тлі новин про повернення Лимана під прапор України (до речі, місто пробуло у "складі" рф менше доби), з'явилися не менш радісні новини для всіх нас.

Вся справа в тому, що, вочевидь, путін готується до здачі всієї Луганщини. Однак, є й не такі приємні новини – це станеться з метою захисту важливіших для нього стратегічних окупованих областей.

Володимир путін, кадр із звернення
Володимир путін, кадр із звернення

Американський "Інститут з вивчення війни" (ISW) зазначає, що путін більше хоче утримати окупований південь України, а не Луганщину.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

На це вказують дані, що ВС Росії продовжують зміцнювати свої позиції в Херсонській та Запорізькій областях, незважаючи на недавній обвал лінії фронту в Лимані.

"Рішення не зміцнювати вразливі лінії фронту в Куп'янську чи Лимані майже напевно було рішенням Путіна, а не військового командування. Ймовірно, Путін набагато більше переймається утриманням стратегічних територій Херсонської та Запорізької областей, ніж Луганської області" , - зазначають аналітики.

Російські окупанти, скріншот: YouTube
Російські окупанти, скріншот: YouTube

У той же час путін виділяє ресурси, яких має обмежена кількість через військові провали, на невдалі спроби штурму вже деокупованих населених пунктів. Так, 1 жовтня, за даними Генштабу, росіяни спробували атакувати Козачу Лопань, що за 5 км від російсько-українського кордону.

Також у ISW переконані, що росія, ймовірно, висуває умови для ухвалення на себе юридичної відповідальності за ЗАЕС.

Нагадаємо, баран та оберемок дров замість сина: на Росії вигадали гідну компенсацію за мобілізацію.

Раніше ми повідомляли, що Арестович пообіцяв українцям не повторити чергову "Бучу".