Нещодавно в США пообіцяли передати Україні ще 18 новеньких ракетних комплексів HIMARS в рамках програми USAI, проте постачання буде ще не скоро, тому що закупівля відбудеться безпосередньо у виробника, а не з американських військових запасів, як це було зроблено раніше.

На новину відреагували вже багато українських чиновників, включаючи самого президента Володимира Зеленського, та подякували за допомогу у війні з окупантами. Свою експертну думку також вирішив висловити Олексій Арестович.

HIMARS. Фото: скрін youtube
HIMARS. Фото: скрін youtube

Він стверджує, що всі помиляються, очікуючи на постачання 18 артилерійських ракетних систем лише через півтора роки, адже вони нібито вже перебувають в Україні. Арестович заявив, що це стандарти інформаційної політики та знавців розсмішила новина про терміни постачання.

"Коли кажуть, що зброя буде поставлена, це означає, що вона вже тут або в дорозі. Коли дізналися, що 18 HIMARS приїдуть протягом півтора року, всі знаючі люди посміялися. Це означає, що вони вже стріляють, найімовірніше", - сказав Арестович.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Такі слова ніяк не прокоментували в парламенті, тож це можуть бути чергові здогадки Арестовича, як коли він заявляв, що війна закінчиться за два-три тижні максимум.

Раніше ми писали про те, що в Бурятії помітили "вершників Апокаліпсису" на чорних жеребцях: викликають дикий сміх замість жаху

Як повідомляв Знай.ua, прискорений вступ України до НАТО: хто одразу підтримав нашу державу

Також портал Знай.ua писав, що ЗСУ можуть відпрацювати славетний "харківський сценарій" на окупованих територіях: "Поступово доводячи до небоєздатності"