Стало відомо про те, чи потрібна Україні додаткова мобілізація, і чи наважиться на це керівництво країни найближчим часом.

Про це у невеликому інтерв'ю для порталу Новини.Live розповів голова Українського центру безпеки та співробітництва Сергій Кузан.

Українське керівництво має чіткий план мобілізації, який почали реалізовувати з самого початку російського вторгнення в Україну. Саме тому немає особливого сенсу розробляти або вводити щось додатково.

мобілізація в Україні
мобілізація в Україні

Режим поповнення резервів продовжує працювати в регулярному режимі і не припиняється вже восьмий місяць протистояння.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Закликати нових людей чи ні вирішує Генеральний Штаб, надсилаючи нові запити до територіального центру. В основному дивляться за спеціальностями, які є актуальними в той чи інший момент.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

"Пріоритет належить тим, хто має досвід участі у бойових діях. Не всі, хто хоче воювати, потрапляють під мобілізацію, адже є окремі запити на окремі спеціальності від Генштабу. У нас були проблеми на початку мобілізації, але це зрозуміло, бо довелося залучати до війни величезну кількість людей миттєво. Це не стало для нас причиною паніки чи додаткового залучення людей", - сказав Сергій Кузан.

Раніше це питання коментували і в Офісі Президента України. Михайло Подоляк зазначав, що на даний момент немає необхідності проводити нову хвилю мобілізації, навіть незважаючи на рішення окупантів, закликати ще кілька сотень тисяч людей.

"Ми уважно відслідковуємо процес мобілізації в росії. Що і як вони там збирають. Яку кількість відправлять на передній край. Як ця маса себе проявить. Від цього залежатимуть наші корективи, якщо вони будуть потрібні", - наголосив Подоляк.

Нагадаємо, що путін довів до труни: молодий репер Walkie T скинувся з багатоповерхівки через мобілізацію в росії

Раніше повідомлялося, що Олексій Арестович розповів, на що йде путін, щоб утримати автократичний режим

Також, путін може передати кермо правління "партії війни" через страх застосування ядерної зброї