Один із найближчих товаришів диктатора путіна Олександр Лукашенко почав усвідомлювати всю правду. Тепер він таємно намагається відновити діалог із Заходом.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Справа в тому, що самопроголошений лідер Білорусі Олександр Лукашенко зараз активно намагається знову розпочати діалог із Заходом, і все для того, щоб відокремитися від росії та путіна. Диктатор, звичайно, не знає про ці його плани, і робить це таємно.

Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко

Після того, як у Кремлі ухвалили рішення провести так звані «референдуми», а також розпочали мобілізацію, у диктатора з Білорусі не залишилося можливості й надалі пасивно спостерігати за тим, що відбувається. Він тепер стоїть перед складним вибором для себе: відмежуватися від Росії, або включитися в повномасштабну війну. Другий варіант йому не дуже подобається, бо розуміє, що шансів вони об'єктивно не мають проти ЗСУ.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"У разі визнання режимом Лукашенка псевдореферендумів, він повинен вважати будь-який наступ ЗСУ атакою на російську територію. У такому разі набувають чинності зобов'язання двосторонніх угод Москви та Мінська в рамках Союзної держави, що змусить білоруську армію вступити у повномасштабну війну", - зазначають у ДП. .

Лукашенка та путін. Фото: скрін youtube
Лукашенка та путін. Фото: скрін youtube

Саме тому вони всіляко намагаються домовитись із Заходом. Наприклад, на кулуарних зустрічах із західними дипломатами на полях сесії ООН глава МЗС РБ Володимир Макей запропонував багатьом лідерам почати все з чистого аркуша і поступово зняти з Білорусі санкції. Натомість вони нібито звільнять політв'язнів.

"Однак його головним меседжем стала потреба рятувати Лукашенка від Росії", - продовжили у своєму повідомленні ЦПД.

Білорусь, фото ВВС
Білорусь, фото ВВС

А сам путін поки що не готовий відпускати Білорусь, оскільки вони для нього стратегічно важливі. Путін хоче опанувати всі території СРСР.

Нагадаємо, що росіян мобілізували і вони ще мають розщедритися: змогли забезпечити "гарматне м'ясо" лише повістками

Раніше повідомлялося, що путін стягнув військову техніку до грузинського кордону, почали споруджувати блокпости .

Також росіяни все ще утримують у полоні тисячі українців, серед яких багато мирних та жінок .