Стало відомо, чи зможе росія влаштувати масовану атаку іранськими дронами по Україні. Чого ж очікувати від цього придбання Росії.

Про це розповів колишній голова зовнішньої розвідки України генерал армії України Микола Маломуж в ефірі телеканалу Freedom .

За його словами, справді може статися так, що росіяни зважаться на масовану атаку дронами, які нещодавно придбали в Ірану. Постраждати від цього може навіть Київ, але при цьому їх вкрай вибірково застосовуватимуть, бо в Україні дуже хороша система оборони, і росіяни це знають.

Іранські БПЛА. Фото: скриншот з відео
Іранські БПЛА. Фото: скриншот з відео

"В Ірані заявляли, що підтримують суверенітет України, і обіцяли, що зброя з Ірану не надійде. Але особиста домовленість Путіна та Верховного лідера Ірану призвела до того, що безпілотники надійшов у розібраному вигляді, їх збирали в Росії", - зазначив генерал.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Усього на озброєнні у росіян може перебувати близько двохсот дронів, які вони масово використовують. Проте всі вони добре збиваються українськими захисниками, більша частина з них була ліквідована вже. Те саме станеться і з рештою.

"Можна сказати, що використали близько 50 безпілотників, але ще близько 150 перебувають у Росії. Москва намагається лякати, що вони недосяжні, що вони завдають ударів, але ЗСУ можуть їх збивати", - зазначив Микола Маломуж.

Збитий БПЛА ворога. Фото: скриншот Facebook
Збитий БПЛА ворога. Фото: скриншот Facebook

Не можна виключати того, що вони намагатимуться все ж таки залетіти на територію столицю, хоч у Кремлі й розуміють, що українська система оборони не дасть їм цього зробити. Їх застосовуватимуть вибірково для того, щоб залякати, але, на хід війни це зовсім не вплине.

При цьому Іран продовжує завзято заявляти про те, що вони не причетні до продажу дронів росіянам.

Нагадаємо, що Олаф Шольц підтримав США у питанні ядерної атаки на Україну, і попросив путіна почати думати головою

Раніше повідомлялося, що на кордоні з Казахстаном росіяни бомжують у целофанових вігвамах, а на росії їм уже готують нари чи іржавий автомат .

Також у Рамзана Кадирова стався черговий напад божевілля .