У України з'явився новий найбільший постачальник бронетехніки для ЗСУ, і як це дивно не звучало, це наші вороги.

Про це пише портал The Wall Street Journal ( WSJ ).

Справа в тому, що саме російська армія стала найбільшим постачальником бронетехніки для української армії за останні кілька тижнів. Вони навіть випередили за кількістю наших Західних союзників, які регулярно роблять нові постачання в Україну.

Бронетехніка зс рф. Фото: скриншот з відео
Бронетехніка зс рф. Фото: скриншот з відео

Все завдяки тому, що російські злочинці тікають від українського контрнаступу і кидають усе озброєння та техніку. Прорив фронту на Харківщині призвів до того, що в руках українців опинилися сотні одиниць російської техніки. Один лише 49-й батальйон ”Карпатська Січ” захопив 10 сучасних танків Т-80 та п'ять 152-мм самохідних гаубиць 2С5 ”Гіацинт” в Ізюмі.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"У нас стільки трофеїв, що ми навіть не знаємо, що з ними робити. Ми починали як піхотний батальйон, а зараз стаємо механізованим", – сказав заступник начальника штабу Руслан Андрійко.

Техніка окупантів, фото: скріншот із відео
Техніка окупантів, фото: скріншот із відео

За деякими даними, всього за останні тижні було захоплено приблизно 460 російських танків, 92 самохідні гаубиці, 448 бойових машин піхоти, 195 бойових броньованих машин і ще 44 РСЗВ. Тобто трохи більше того, що нам надали західні партнери останнім часом. При цьому, варто відразу зазначити, що це ще не всі трофеї, і багато не потрапило до об'єктиву камер.

Такі ж знахідки на нас можуть чекати найближчим часом і при звільненні територій на інших напрямках, звідки окупанти тікатимуть.

Техніка окупантів, фото: скріншот із відео
Техніка окупантів, фото: скріншот із відео

Нагадаємо, що росіяни можуть завдати масованого удару іранським дронам Shahed-136, в небезпеці навіть столиця.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ готують новий "сюрприз" для окупантів: лінія оборони вже на межі

Також Андрій Піонтковський розкрив задум НАТО 70-річної давності, реалізація плану покладена на Україну .