Росіяни від початку повномасштабного вторгнення в Україну загрожують застосуванням ядерної зброї, проте все може бути не так гладко у них. В якому справді стані сьогодні ядерний арсенал.

Про це у Facebook розповів військовий аналітик Defense Express Іван Киричевський.

За його словами, сьогодні лише 41% усього російського ядерного арсеналу готове до застосування за однією командою диктатора путіну, а решта вже розвалюється.

Західні аналітики неодноразово зазначали, що з 6 тисяч ядерних боєзарядів 1500 це ті, які вже зжили себе, і їх потрібно утилізувати. Однак, знаючи любов росіян до всякого мотлоху, вони можуть їх залишити і спробувати застосувати.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Усього вони спорудили 12 баз зберігання, і 5 з них знаходиться недалеко від Москви, або прикордонних до України областях. Ще близько 7 поблизу Уралу, або ж на Далекому Сході.

"Чи залишилися у росіян ядерні авіабомби для літаків тактичної авіації та атомні снаряди до гармат калібру 152 мм і 203 мм, достовірних даних немає. Деякі джерела стверджують, що такі "спецбоєприпаси" були утилізовані на початку 2000-х років", - додав Іван Кирич. .

Наприклад, ОТРК "Іскандер" цілком може носити на собі ядерну зброю, проте вони їх використовують для рутинного терору, щоб лякати українців. Ще в серпні запаси опустилися нижче за мітку в 200 ракет, тому вони починають економити.

Ядерний вибух, скріншот: YouTube
Ядерний вибух, скріншот: YouTube

Також, наприкінці минулого року вони мали близько 336 міжконтинентальних балістичних ракет-носіїв, але, як зазначалося раніше, більшість їх вийшла з терміну придатності.

"І на цьому фоні фрази у стилі "якщо Кремль натисне "червону кнопку", то ядерна бомба швидше рвоне у них" – виглядають не бравадою, а просто спрощеним переказом реального стану справ", – наголосив експерт.

Ядерна зброя - фото 24 канал
Ядерна зброя - фото 24 канал

Нагадаємо, що росіян мобілізували і вони ще мають розщедритися: змогли забезпечити "гарматне м'ясо" лише повістками

Раніше повідомлялося, що путін стягнув військову техніку до грузинського кордону, почали споруджувати блокпости .

Також росіяни все ще утримують у полоні тисячі українців, серед яких багато мирних та жінок .