Стало відомо про те, як росіяни почали використовувати Білорусь проти війни в Україні. Диктатор путін так і не зміг умовити колегу ввести війська, і тому користується ним інакше.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни ( ISW ).

Справа в тому, що Кремль зараз може використати додаткові сили в Білорусі, і все для того, щоб зафіксувати ЗСУ під Києвом, тим самим послабити їхнє угруповання на інших ділянках фронту.

Білорусь, фото: Motolko
Білорусь, фото: Motolko

На думку Кремля, це сильно може перешкодити контрнаступу українських захисників, де росіяни щодня втрачають території.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Ось, наприклад, 10 жовтня вони завдали по всій країні масованого ракетного удару відразу по 20 містах України. У тому числі постраждала навіть столиця, де не було вибухів понад три місяці. Путін назвав усе це ударом на терористичний акт на Кримському мосту.

Олександр Лукашенко, фото: скріншот із відео
Олександр Лукашенко, фото: скріншот із відео

Націоналістичний табір давно вимагав помститися за цей випадок, але також вимагали відправити у відставку Міністра оборони Сергія Шойгу. Однак, на минулому засіданні Радбезу він все ж таки був присутній, що може свідчити про те, що путін зупинився на задоволенні лише однієї з вимог воєнної громадськості.

Білоруси ж не ризикнуть напасти на Україну зі своєї території. Навіть після заяв самопроголошеного президента Олександра Лукашенка щодо розгортання Регіонального угруповання військ Союзної держави.

Лукашенка та путін. Фото: скрін youtube
Лукашенка та путін. Фото: скрін youtube

Кремль тим часом може використати додаткові сили в Білорусі для того, щоб перегнати українських захисників під Київ, і тим самим не допустити їх перекидання до інших місць для участі у контрнаступі.

Нагадаємо, що путін призначив нового командувача війною, який не славиться добродушністю: хто насправді генерал Суровікін

Раніше повідомлялося, що у Лукашенка плачуться через замінований кордон з Україною та зруйновані мости: не розуміють, що трапилося

Також експерт Олександр Коваленко негайно зажадав від Заходу далекобійних ракет ATACMS.