Владика потрапив на олівець до СБУ через публікацію матеріалів із закликом до міжконфесійної ворожнечі.

Про це стало відомо з публікації в Українській правді. Іонафану інкримінують звинувачення за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) та 111-1 (колабораційна діяльність).

В мережі з'явилося повідомлення про обшуки в Іонафана. В спецслужбі уточнили чого стосуються слідчі дії.

Співробітники СБУ проводять слідчо-оперативні заходи у рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Детальніша інформація буде згодом - уточнили в пресслужбі СБУ.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Керівник інформаційного відділу УПЦ митрополит Климент заявив, що про обшуки дізнався зі ЗМІ. Та зазначив, що митрополит Іонафан проходить у справі як свідок.

в помешканні митрополита Іонафана відбулися слідчі дії в рамках провадження за статтею 161 Кримінального кодексу. З тих самих джерел відомо, що сам митрополит проходить у цьому провадженні як свідок. Іншої інформації правоохоронні органи на даний час не надали. - сказав Клімент.

Нагадаємо, ми писали, що хворий сепаратист Губарєв заявив, що "рускій мір" хоче нищити українців мільйонами.

Як повідомляв "Знай.ua", путін продовжує використовувати Білорусь і Лукашенко у своїх цілях, і вже розроблено новий план.

Також "Знай.ua" інформував, що секретар РНБО Данілов прокоментував терористичну атаку на Україну: "Пробуджує бажання нищити".