Росія вирішила звинуватити у вибухах на Кримському мосту голову Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова. Більше правдоподібної версії у них не знайшлося.

Про це йдеться у прес-релізі російської спецслужби.

Вони нібито провели власне розслідування, і знайшли низку «незаперечних доказів» цього. За версією ФСБ вибуховий пристрій був закамуфльований у рулони з будівельною плівкою на 22 палетах, і загальна їхня вага склала 22770 кілограмів.

"Шлях вибухівки", фото: ФСБ
"Шлях вибухівки", фото: ФСБ

Крім того, росіяни стверджують, що на початку серпня його відправили з морського порту до міста Одеса до Болгарії, звідки це вже вирушило до місця призначення.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

До організації переправки вантажу з Болгарії до грузинського порту Поті, а потім нібито до Вірменії, як стверджує ФСБ, було залучено громадян України, Грузії та Вірменії.

"Шлях вибухівки", фото: ФСБ
"Шлях вибухівки", фото: ФСБ

Вже 7 жовтня "за сприяння українця та ще п'яти встановлених російських громадян" документи на вміст вантажівки знову було змінено, а одержувачем зробили неіснуючу фірму на півострові Крим.

Далі, як стверджують у ФСБ, палети завантажили у вантажівку одного з громадян Росії, і відправили через міст до Криму. Вже о 6-й ранку стався вибух.

"Шлях вибухівки", фото: ФСБ
"Шлях вибухівки", фото: ФСБ

Звичайно ж, у всьому звинуватили українську сторону, зокрема голову розвідки Кирила Буданова. У мережі також з'явилися кадри того, що знаходилося всередині, однак, як жартують користувачі, з такою перевіркою як на відео їх можна було не маскувати.

Рентген вантажівки, фото: ФСБ
Рентген вантажівки, фото: ФСБ

Українські представники ще не коментували чергові казки пропагандистів.

Підозрювані, фото: ФСБ
Підозрювані, фото: ФСБ

Нагадаємо, що росіян мобілізували і вони ще мають розщедритися: змогли забезпечити "гарматне м'ясо" лише повістками

Раніше повідомлялося, що путін стягнув військову техніку до грузинського кордону, почали споруджувати блокпости .

Також росіяни все ще утримують у полоні тисячі українців, серед яких багато мирних та жінок .