Стало відомо про те, коли і як російський диктатор путін може опинитися на лаві підсудних у Гаазі. Там на нього чекатиме трибунал, і вже нічого не врятує від втрати всієї влади.

Про це в інтерв'ю "Сьогодні" розповів член української робочої групи зі створення спецтрибуналу Олег Гавриш.

У Гаазі вже давно розпочали роботу над цим сценарієм, і під трибуналом виявиться не лише путін, але всі, хто причетний до цієї війни. Усіх посіпак президента буде засуджено за військові злочини та терор проти України.

Сьогодні, на жаль, у світі не існує судової системи, яка б могла засудити лідера терористичної країни, і тому настав час попрацювати над проектом щодо його створення. Це буде так званий міжнародний суд.

Володимир Путін
Володимир Путін

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У його створенні бере участь величезна кількість сильних та впливових юристів. Крім того, є навіть попередня угода близько одинадцяти країн, які незабаром приєднаються до цього процесу.

Статися це може приблизно за рік, і вже тоді все піде дуже просто.

"Після того, як буде виписано ордер на арешт, це означає, що, якщо Путін, Лавров, оскільки тут не діє імунітет, і будь-хто взагалі з Ради безпеки Росії опиниться в країнах, які приєдналися до цього трибуналу, їх буде заарештовано і запроваджено. туди, де розташовуватиметься сам трибунал. Поки ми плануємо, виходячи з попередніх домовленостей, що це буде Голландія, Гаага. Утримуватимуться вони у в'язниці ООН у Гаазі", - розповів Олег Гавриш.

суд в Гаазі, фото Peter Dejong
суд в Гаазі, фото Peter Dejong

Якщо навіть його не буде заарештовано, то світ досягне своєї мети. Диктатор та його поплічники стануть ізгоями на офіційному рівні.

Навіть якщо вони приїдуть до будь-якої країни, співробітники Інтерполу видадуть йому чи його охоронцям ордер на арешт. Це відбуватиметься публічно.

"А якщо вони якимось чином випадково опиняться в одній із країн, яка приєдналася до трибуналу, вони просто будуть заарештовані та доведені до Гааги. Якщо їхню провину буде доведено, вони отримають від 30 років позбавлення волі до довічного ув'язнення просто за те, що вони розпочали війну" - додав експерт.

Нагадаємо, що залякані та безправні: окупанти знайшли новий ресурс поповнення гарматного м'яса

Раніше повідомлялося, що "Справжні дракони, які несуть смерть": творіння українців наводить жах на окупантів

Також, різдво на звільненій землі: британці дали оптимістичний прогноз, оцінивши темпи ЗСУ