Стало відомо про чергову витівку американського мільярдера. Більше не може оплачувати Starlink для України, і попросив це зробити Пентагон.

Про це повідомляє CNN.

Справа в тому, що компанія Ілона Маска SpaceX виступила із заявою про те, що вони більше не в змозі оплачувати послуги зв'язку Starlink для України, адже це виходить дуже дорого для них. Мабуть, за останній тиждень мільярдер забув, що повномасштабна війна триває вже майже 8 місяців, і нам все ще потрібна допомога.

Ілон Маск
Ілон Маск

Натомість чоловік попросив взяти на себе цей обов'язок Пентагон. Мабуть, після визнання Криму частиною Росії він образився на українців у соціальній мережі Twitter, які захейтіли його.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На сьогоднішній день приблизно 20 тисяч супутникових станцій було передано вже Україні, і це коштувало його компанії не менше 80 мільйонів доларів, а до кінця року сума досягне 100 мільйонів.

У SpaceX вже встигли зв'язатися з офіційними представниками Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки, і сповістили про можливе припинення фінансування сервісу. Компанія у своєму офіційному листі зазначила, що найближчими місяцями сума за використання Starlink Україною досягне 120 мільйонів, а наступні 12 місяців коштуватимуть уже 400 мільйонів доларів.

Starlink, скріншот: Youtube
Starlink, скріншот: Youtube

"Ми не в змозі далі дарувати термінали Україні або фінансувати існуючі термінали протягом невизначеного періоду часу", - написав Пентагону директор з державних продажів SpaceX у вересні.

Ілон Маск, скріншот: Youtube
Ілон Маск, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що Білорусь ввела режим контртерористичної операції і загрожує Польщі .

Раніше повідомлялося, що Віталій Кім викрив паніку росіян під Херсоном, вже збирають награбоване та готуються бігти

Також перемога України може стати початком ядерної війни: західні експерти про останній фатальний крок путіна