Стало відомо про те, які системи протиповітряної оборони незабаром прибудуть до України, і як вони можуть змінити ситуацію із ракетними ударами в Україні.

Про це 24 каналу розповів військовий експерт Олег Жданов.

Росіяни програють на полі бою, і це вже незаперечний факт, який слід визнати виключно ним. Саме тому вони почали знищувати критичну інфраструктуру та вбивати мирних жителів.

Після останнього обстрілу вранці 10 жовтня, який повернув мешканців більшої частини країни 24 лютого, Заходу знову довелося реагувати.

Олег Жданов, фото: скріншот із відео
Олег Жданов, фото: скріншот із відео

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Цього разу наші партнери справді усвідомили проблему повітряного простору в Україні та почали вивчати питання того, як закрити небо. Не будемо нагадувати, що ми про це кричимо з лютого місяця, але, аби все ж таки доставили.

Вони почали нас чути, це вже прогрес, але тепер питання про те, як вони швидко зможуть виконати свої обіцянки.

Наприклад, Німеччина вже передала Україні системи протиповітряної оборони IRIS-T, а Іспанія оголосила про надання чотирьох установок ППО Hawk, які мають попит у них у країні. Крім цього США, Франція, Великобританія, і ще низка країн союзників.

Вже постає питання, що, можливо, нам передаватимуть Patriot (американський зенітний ракетний комплекс) або їхні аналоги ізраїльського виробництва. Можливо, нам доведеться будувати систему фактично з нуля, тому що сумісність старих радянських із новітніми західними системами становитиме для нас дуже велику проблему» - зазначає Олег Жданов.

Українська ППО. Фoто: скриншот Youtube
Українська ППО. Фoто: скриншот Youtube

Як зазначив Володимир Зеленський в одному зі своїх виступів перед Заходом, на сьогодні небо над Україною закрите на якихось мізерних 10%, а ракети та бомби літають щодня.

Нам потрібно більше, щоб вирішити питання закритого неба, і люди змогли трохи видихнути.

Нагадаємо, що залякані та безправні: окупанти знайшли новий ресурс поповнення гарматного м'яса

Раніше повідомлялося, що "Справжні дракони, які несуть смерть": творіння українців наводить жах на окупантів

Також, різдво на звільненій землі: британці дали оптимістичний прогноз, оцінивши темпи ЗСУ