Радник Офісу президента України Олексій Арестович оцінив ризик того, що Олександр Лукашенко вступить у війну. Своїм баченням ситуації він поділився в ефірі телеканалу "Ми - Україна".

Олексій Арестович зазначив, що з Білорусі активно вивозять техніку та боєприпаси, що свідчить про те, що Лукашенко не кидатиме своїх військ на поле бою.

Олексій Арестович. Фото: скриншот Youtube
Олексій Арестович. Фото: скриншот Youtube

"Білоруська армія не братиме участі в боях. Я впевнений майже на 99%. Чому? Тому що, по-перше, путін вивозить спорядження з Білорусі - понад 100 тисяч тонн боєприпасів, зброї, техніку на відновлення тих частин, які постраждали в боях. Білоруси не готові матеріально, морально і не хочуть у цьому брати участь", - заявив Арестович.

Білоруська армія. Фото: скриншот з відео
Білоруська армія. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Водночас радник Офісу президента підтверджує, що в Білорусі відбувається прихована мобілізація. Він вважає, що це робиться з метою створити видимість загрози наступу та змусити Україну тримати великі сили на кордоні з Білоруссю та не залучати їх до контрнаступу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, новий російський генерал наказав розкрити недоторканний запас ракет: "Вони розуміють, що повністю програють війну".

Також наш портал інформував, жителі Білгорода більше не почуваються частиною росії, адже у путіна нові "іграшки": вже чекають, коли українці проведуть референдум.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, СБУ вирішила потрясти московського попа у Вінницькій області: підозри у колабораційній діяльності та державній зраді.