З'явилася інформація, що влада Ірану планує постачати росії балістичні ракети малої дальності Fateh-110 і Zolfaghar, хоча всіляко заперечують підтримку путіна у війні проти України.

Про плани Ірану повідомляє видання The Washington Post, посилаючись на офіційні джерела. За даними, іранська військова промисловість готує першу партію ракет Fateh-110 та Zolfaghar, здатних вражати цілі на відстані 300 та 700 кілометрів.

Іранські Fateh-110, фото з вільних джерел
Іранські Fateh-110, фото з вільних джерел

Таке постачання зброї може допомогти компенсувати великі втрати російської військової техніки після вторгнення в лютому, а також швидко відновити запаси високоточних боєприпасів, які використовувалися під час ударів минулого тижня по багатьох українських містах.

Також є інформація, що Іран також хоче поставити росії нові дрони, у тому числі десятки безпілотників Mohajer-6 та Shahed-136. Крім того, за даними ISW, росія, можливо, підписала новий контракт із Іраном на постачання безпілотників "Араш-2".

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Іран хоче передати росії ракети, The Washington Post
Іран хоче передати росії ракети, The Washington Post

Примітно, що до цього Іран заперечував постачання дронів-камікадзе. За словами глави МЗС Хосейна Амір-Абдоллахіяні, які він промовив у телефонній розмові з міністром оборони Португалії Оленою Каррейрас, жодних постачань не було.

"Ми впевнені, що озброєння кожної зі сторін кризи продовжить війну, тому ми не вважали і не вважаємо (війну) правильним шляхом ні в Україні, ні в Афганістані, ні в Сирії, ні в Ємені", - заявив іранський чиновник.

Раніше ми писали про те, що в росії підбирають заміну Шойгу: кого просуває Кадиров із Пригожиним

Як повідомляв Знай.ua, ЗСУ на крок попереду: голова розвідки Буданов розповів, чому окупанти зазнають краху

Також портал Знай.ua писав, що союзники України прийшли до тями, і пообіцяли закрити небо від ракет: чи справді це не просто слова на вітер