Папа Римський Франциск вирішив вкотре висловитися щодо ситуації у світі, і зокрема це торкнулося війни в Україні та ООН. Вважає, що вже давно настав час почати діяти.

Цього разу він вирішив описати свій варіант завершення війни в Україні, і мова йшла про "діалог, переговори, вміння слухати і дипломатичні мистецтво та творчість».

Сьогоднішня реальність, з якою світ зіткнувся через дії російського диктатора, потребує повного реформування існуючих міжнародних організацій, адже вони просто продемонстрували своє безсилля.

Папа Римський
Папа Римський

Про це Папа Римський написав у своїй книзі "Прошу вас в ім'я Бога. Десять молитов про надію на майбутнє", фрагменти якої опублікувало видання La Stampa .

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Війна – це неефективна відповідь: вона ніколи не вирішує проблем, які має намір подолати. Можливо, Ємен, Лівія чи Сирія, якщо навести кілька сучасних прикладів, живуть краще, ніж до конфліктів?" – пише глава Римсько-католицької церкви.

Особлива увага була приділена війні в Україні, після початку якої постраждали вже мільйони людей по всьому світу. Не було жодного випадку у світі, коли війну можна було б вважати справедливою. Військовому варварству немає місця у цьому світі.

Папа Римський
Папа Римський

Світ настане лише після того, як буде налаштований діалог, а також розпочнуться мирні переговори. Подальша політика всього світу в жодному разі не повинна ґрунтуватися на силі зброї чи стримування.

Отже, робить висновок Папа Римський, необхідно "переосмислити" існуючі міжнародні інституції, включаючи ООН, щоб вони відповідали новій реальності.

Рада ООН. Фото: Youtube
Рада ООН. Фото: Youtube

Нагадаємо, що росіяни відреагували на ракетні удари по українських містах, віра в народ згасла остаточно .

Раніше повідомлялося, що Іран має намір передати росії балістичні ракети, хоча до цього заперечував постачання дронів-камікадзе.

Також Олексій Арестович оцінив ризики вступу Лукашенка у війну на тлі прихованої мобілізації в Білорусі .