У Росії чергові спроби придавити громадський бунт. На цей раз заблоковано сайт "Хочу жити", де можна здатися в полон.

Про це повідомляє проект "Роскомсвободу".

Після початку часткової мобілізації в Росії популярним став сайт українського державного проекту "Хочу жити". За його допомогою російські окупанти мали змогу подати заявку на здачу у полон Збройним силам України.

Обмін полоненими, скріншот: YouTube
Обмін полоненими, скріншот: YouTube

Тепер же він виявився заблокованим на вимогу місцевої Генпрокуратури на території Російської Федерації.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Заблоковано проект двічі... Перший раз - по "масці", коли обмежується доступ до всіх доменів і піддоменів, другий - просто сайт цілком", - пояснює "Роскомсвобода". Рішення про це було ухвалено ще 11 жовтня.

Варто зазначити, що з початку роботи цього проекту сотні мобілізованих росіян прийняли правильне рішення і почали здаватися в полон. Деякі з них вирішили дізнатися всю інформацію ще до того, як отримали повістки до військкомату.

Полонені. Фото: скриншот з відео
Полонені. Фото: скриншот з відео

Для отримання інформації, як здатися в полон, російським військовим чи їхнім рідним та близьким слід дзвонити за цілодобовими номерами: +38 066 580 34 98; +38 093 119 29 84. Всім росіянам буде забезпечено зміст за нормами Женевських конвенцій, оскільки ми вміємо поводитися з людьми, на відміну від окупантів.

Станом на четверте жовтня у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомили про дві тисячі звернень.

При цьому мобілізовано в Росії було майже 300 тисяч громадян. Не багато хто хоче вижити.

Нагадаємо, що заплатять прості росіяни, які радіють ракетним обстрілам: путіну вказали на фатальні помилки

Раніше повідомлялося, що масований ракетний удар по Україні: чи змінилася думка світових лідерів щодо постачання ППО для закриття неба

Також ФСБ зробили крайнім у підриві Кримського мосту голову розвідки Кирила Буданова: детальний "план" від пропагандистів