У Молдові може пройти невелика мобілізація населення, і місцева влада назвала умову. До чого готується країна, яка також має конфлікт із Росією.

Про це заявив міністр оборони Анатолій Носатий, повідомляє Unimedia .

Мобілізація в країні може бути запроваджена лише в тому випадку, якщо військові дії в Україні наблизяться ще більше до кордону з Молдовою, або якщо потік мігрантів значно збільшиться.

Мітинги в Молдові, фото: скріншот з відео
Мітинги в Молдові, фото: скріншот з відео

Там чудово розуміють, що собою представляє росія, тому починають готуватися попередньо до оборони. Тим паче, що на їхній території є вже окупована територія Придністров'я.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Поки що, до такого сценарію ніхто переходити не буде, проте плани є.

"Щоб перейти до такого сценарію, мають бути якісь радикальні зміни насамперед на фронті в Україні. А це означає, що військові дії будуть дуже близькими до кордонів Республіки Молдова, будуть якісь зміни, пов'язані з міграцією з України. Тоді зрозуміло , що і нам доведеться вживати заходів", - відповів він на питання, в якій ситуації Молдова буде змушена оголосити мобілізацію.

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

Крім того, місцевий міністр оборони розповів, що резервісти вже провели кілька занять із підготовки.

На цьому новини, що лякають, не закінчуються. Після того, як Росія запустила ракети на мирні українські міста через територію Молдови, уряд країни зважився на закупівлю систем ППО.

"Ми зрозуміли, що маємо вкладати в наші системи оборони. Остання заява міністра оборони свідчить про те, що Росія, на жаль, не поспішає визнавати факт порушення повітряного простору Молдови трьома ракетами", - заявив речник парламенту.

президентка Молдови Мая Санду
президентка Молдови Мая Санду

Нагадаємо, що в Україні готують потужну відповідь іранським "Шахідам", показавши нову розробку

Раніше повідомлялося, що росіяни більше не хочуть жити: у Кремлі наказали заблокувати сайт зі здавання окупантів в український полон

Також, окупанти вивозяться до Криму з Херсонської області через настання ЗСУ