Ішов восьмий місяць повномасштабної війни в Україні, а Олександр Лукашенко досі не зміг визначитися зі своєю позицією. Він нібито підтримує путін, але бачить його регулярні поразки в Україні. Втрачати владу він не хоче.

Про це стало відомо завдяки новим даним, які опублікувало Головне управління розвідки Міністерства оборони України у соціальних мережах.

Білоруська влада пильно стежить за ситуацією в Україні. З перших днів вони обрали підтримувати росію і виправдовували дії путіна.

Крім того, вони навіть замислювалися про те, щоб теж вступити зі своєю армією у війну, але швидко зрозуміли, що це буде величезна помилка.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Тепер вони спостерігають за безладом, який відбувається у Росії після початку часткової мобілізації, і остаточно переконалися у правильності свого рішення. Якби Олександр Лукашенко наважився на це, то ситуація призвела б до соціального вибуху.

Кордон Білорусь / фото: Держприкордонкомітет Білорусі
Кордон Білорусь / фото: Держприкордонкомітет Білорусі

"У зв'язку з цим Лукашенко намагається продовжувати робити гучні заяви і показувати путіну, що своїми діями виконує союзницькі зобов'язання, які відволікають значну частину резервів ЗС України від можливого їх застосування на фронті на сході та півдні України", - йдеться у повідомленні під постом.

А під виглядом мобілізаційних закликів вони вивчають можливу реакцію суспільства, адже 2020 року вони вже пережили міні-революцію, яка ні до чого не призвела.

Всі перелічені вище заяви говорять про те, що самопроголошена влада не впевнена в підтримці низки рішень, і це може призвести в майбутньому до чергового бунту. "Шпагат по-білоруськи", як зазначили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Лукашенко. Фото: Youtube
Лукашенко. Фото: Youtube

Нагадаємо, що голова ГУР Буданов спрогнозував закінчення війни

Раніше повідомлялося, що в США насміхаються з жалюгідних спроб окупантів налякати українців: ЗСУ роблять максимальні успіхи на фронті

Також, атака дронів Shahed-136: чого українцям не можна робити в жодному разі