Стало відомо про те, як довго потрібно буде часу для того, щоб відновити Луганську область та саме місто після восьми років перебування там росіян.

Про це заявив голова Луганської ОВ Сергій Гайдай в ефірі проекту Freeдім .

Чоловік зазначив відразу, що це не швидка справа, і піде насправді багато часу. Якщо ми звільнимо місто від цих військових злочинців у найближчій перспективі, то нам знадобиться близько семи років на все.

Луганськ це Україна. Фото: скриншот YouTube
Луганськ це Україна. Фото: скриншот YouTube

Деякі роботи при цьому зможуть розпочати виключно після того, як вся територія перейде назад під контроль офіційного Києва, а ось повне розмінування займе десять років, не менше.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

"Росіяни виконують швидкі ремонти, говорячи мешканцям Луганської області, що так звана "ЛНР" вісім років нічого не робила, а Росія робить", - додав він.

Також, глава області одразу зазначив, що росіяни зараз активно руйнують Стельмахівку реактивною артилерією, яка нещодавно була звільнена українськими захисниками. Крім того, вони не втрачають надій знову здобути успіхи у напрямі Лимана, але все це невдало.

Сергій Гайдай, фото: Facebook
Сергій Гайдай, фото: Facebook

Їм ніколи не отримати більше нових українських території, оскільки наші захисники мають намір стояти до останнього.

"Захисні бетонні споруди, які окупанти встановлюють на Луганщині, вони особисто називають "лінією Вагнера", - зазначив Сергій Гайдай.

Нагадаємо, що офіційно Деокупація Луганської області розпочалася 5 жовтня, і з того часу нашим військовим вдалося досягти чималих успіхів. При цьому самі росіяни за п'ять днів до цього оголосили про повну анексію цих територій.

Станом на 9 жовтня стало відомо про звільнення ЗСУ семи населених пунктів.

Нагадаємо, що залякані та безправні: окупанти знайшли новий ресурс поповнення гарматного м'яса

Раніше повідомлялося, що "Справжні дракони, які несуть смерть": творіння українців наводить жах на окупантів

Також, різдво на звільненій землі: британці дали оптимістичний прогноз, оцінивши темпи ЗСУ