Голова Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов вирішив висловитися щодо терору росіян мирних міст. Як довго вони ще зможуть лякати українців.

Про це чоловік розповів у своєму новому інтерв'ю для порталу "Українська правда" , де розповів трохи подробиць про те, що нас може очікувати найближчим часом.

На думку Кирила Буданова, росіяни ще довго можуть запускати територією України дрони-камікадзе, які вони отримали від Ірану. Однак, якщо йдеться про ракети - вони у них закінчуються.

Кирило Буданов. Фото: скриншот Youtube
Кирило Буданов. Фото: скриншот Youtube

"Терор із використанням "шахедів" дійсно може бути ще довго. А ось із використанням ракет немає, тому що запаси майже вичерпані", – сказав він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Іранські Shahed-136 вони почали активно запускати через те, що їм зовсім не вистачає ракет. Наприклад, ракет «Іскандер» сьогодні мають не більше 13%, «Калібрів» - 43%, а ось Х-101 і Х-555 45%. Вони відтягують момент чергового терору у зв'язку з тим, що допускати залишок нижче 30% вкрай небезпечно, тому що це недоторканний запас.

"Shahed-136". Фото: скриншот з відео
"Shahed-136". Фото: скриншот з відео

Постачання з Ірану ж йдуть регулярно. Ось станом на 22 жовтня, коли записувалося інтерв'ю з чоловіком, вони застосували вже 330 безпілотників, 220 з яких було ліквідовано, і зараз почалося використання вже нової партії.

"Вони замовили близько 1700 всіх типів дронів, зараз друга партія пішла. Ви ж повинні зрозуміти, вони замовили 1700 штук, але їх ще потрібно виготовити. Тому тут теж є певні проблеми. Але, як бачите, ППО в принципі справляється, 70% збиті ", - додав глава ГУР.

Окупанти. Фото: скриншот з відео
Окупанти. Фото: скриншот з відео

До речі, у наступ з боку Білорусі на Київ чи Волинь чоловік не вірить на сьогоднішній день, тому що для цього зовсім немає ґрунту, а ось Херсон ми зможемо повернути назад під свій контроль уже ближче до кінця року.

Росіяни чудово розуміють, що це станеться у найближчій перспективі, тому готують ґрунт для того, щоб росіяни не влаштували бунту. Водночас, підрив Каховської дамби може стримати Збройні сили України, проте, максимум на 2 тижні. Після цього розпочнеться знову наступ.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що з Шахідами будуть проблеми: авіація Ізраїлю розбомбила завод дронів

Раніше повідомлялося, що російські окупанти готуються розграбувати Херсон перед втечею: вже відкрито закликають до мародерства

Також, на Росії військовий літак знову "атакував" житлові будинки