Стало відомо про те, чому російський ракетний терор спочатку приречений на провал. Чи зміниться їхня тактика найближчим часом, чи вони дотримуватимуться й надалі програшної.

Свою думку з цього приводу висловив професор із університету Чикаго, а також військовий аналітик Роберт Пейп.

Десятки конфліктів за останні сто років показали, що застосування авіації проти мирних міст завжди спрямовані на те, щоб зламати бойовий дух супротивника та змусити капітулювати, проте це практично завжди веде до провалу. На цей раз явно не стане винятком.

Наслідки бомбардування, Харків. Фото: Youtube
Наслідки бомбардування, Харків. Фото: Youtube

У своїй новій статті експерт вирішив на історичних прикладах довести, що атаки з повітря цивільною інфраструктурою ніяк не врятують військову кампанію. Наприклад, це ми вже бачили у 1940-1941 роках, коли німецька авіація пішла на британців.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Як і сьогоднішній президент України Володимир Зеленський, прем'єр-міністр Великобританії Вінстон Черчілль відмовився ховатися в бомбосховищі і демонстративно відвідував руїни, згуртовуючи суспільство і зміцнюючи дух самопожертви, необхідний для остаточної перемоги. Замість того, щоб підірвати бойовий дух, Бліц спонукав в результаті призвела до поразки нацистської Німеччини", - проводить паралелі Роберт Пейп.

Бомбардувальник ТУ-22М, фото: скріншот з відео
Бомбардувальник ТУ-22М, фото: скріншот з відео

При цьому там не було жодного випадку, коли подібна кампанія агресорів була б вдалою і викликала б у результаті антиурядові повстання.

Сьогодні настав час високоточного озброєння, але Путін не може цього зрозуміти. Все вирішувало і вирішуватиме співвідношення сил на землі, а подібними бомбардуваннями вони лише розвивають ненависть громадян, які щодня втрачають близьких.

"Ніде ця революція точності не була очевиднішою, ніж на війні в Україні", — пише Роберт Пейп.

Під кінець чоловік вирішив зробити пророцтво про те, чим може закінчитися війна. Звільнення наших територій продовжиться, і найімовірніше російські війська на Донбасі та в Криму теж уразливі.

Російські окупанти, фото: скріншот із відео
Російські окупанти, фото: скріншот із відео

"Насправді, путін програв ще у квітні. Розлютований своєю поразкою, загнаний у кут кремлівський щур все ще здатний тероризувати українців. Але росія вже ніколи не зможе виправити допущені стратегічні невдачі і перемогти в Україні" - продовжить експерт.

Нагадаємо, що голова ГУР Буданов спрогнозував закінчення війни

Раніше повідомлялося, що в США насміхаються з жалюгідних спроб окупантів налякати українців: ЗСУ роблять максимальні успіхи на фронті

Також, атака дронів Shahed-136: чого українцям не можна робити в жодному разі