В Україні вже понад вісім місяців триває загальна мобілізація і регулярно на фронт відправляють нових героїв, які захищають нашу країну від російської агресії. Як же відбувається їхня підготовка сьогодні.

Про це розповіли у Міністерстві оборони України на запит порталу ZN.ua.

Наразі йде вже третя хвиля, і з кожним днем ​​все більше чоловіків та жінок беруть до рук зброю, щоб захищати свою країну. Громадян цікавить, як відбувається те саме навчання, і хто ж підлягає мобілізації.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

"У Збройних Силах України, в умовах дії військового стану, підготовка осіб, покликаних з мобілізації, здійснюється за програмою базової загальновійськової підготовки, з подальшим навчанням за певною військово-обліковою спеціальністю", - наголосили у Міноборони.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Мобілізаційні навчання проходять на полігонах ЗСУ, а також на полігонах країн НАТО.

Для осіб офіцерського складу передбачено спеціальну підготовку, яка здійснюється на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації з терміном навчання до трьох місяців.

А ось із складом, який не проходив військову службу, проводиться базова загальновійськова підготовка. Складається вона з кількох етапів.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Спершу громадяни прибувають до навчальних центрів, де з ними починають проводити базову загальновоєнну підготовку на 30 днів. Далі починається професійна підготовка для оволодіння військовослужбовцями військово-облікового фаху з термінами підготовки до 30 днів. Ну і у фінальний етап навчання триває 15 днів, і там військовослужбовці опановують нові види зброї, а також способи ведення бойових дій.

"Окрім цього, за результатами вивчення матеріалів бойового досвіду, змін в обстановці на війні з метою реагування на потреби ЗСУ, терміни та зміст навчання програм коригуються", - додають у Міноборони.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що Олексій Арестович знову оцінив загрозу з боку Білорусі

Раніше повідомлялося, що російські окупанти готуються розграбувати Херсон перед втечею: вже відкрито закликають до мародерства

Також готові йти в бій хоч зараз: названо причину уповільнення контрнаступу ЗСУ під Луганськом