Кожен із таких комплексів ППО IRIS-T здатен захистити велике місто від атак російських ракет та дронів.

Про це на німецько-українському бізнес-форумі в Берліні заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

ЗРК  IRIS-T. Фото: скриншот Youtube
ЗРК IRIS-T. Фото: скриншот Youtube

Шольц зазначив, що російське вторгнення 24 лютого стало жахливим пунктом в історії загалом.

Ми підтримуємо вашу країну політично, фінансово, економічно, гуманітарно, а також зброєю... Атаки росії на цивільну інфраструктуру показують, що треба зробити все, щоб відбудувати і захистити українські міста, села, мости, вулиці та залізничне полотно. Тому я дуже радий, що наші зенітно-ракетні комплекси та зенітні самохідні установки, а тепер ще й IRIS-T в Україні... Ця система може захистити велике місто. Ще три такі установки ми поставимо в Україну якомога швидше, - сказав Шольц.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Він наголосив, що Німеччина та інші партнери підтримуватимуть Україну стільки, скільки знадобиться. Це стосується як воєнного часу, так і періоду відбудови. Україна може покластися на Німеччину, на Європейський Союз та інших друзів.

Скриншот теххарактеристики
Скриншот теххарактеристики

Комплекс IRIS -T SLM – найсучасніша система протиповітряної оборони німецького виробництва. Її ще не мають навіть німецькі збройні сили.

Нагадаємо, ми писали, що бомбардування мирних міст ще ніколи не допомагали агресорам виграти війну: путін продовжує застарілу тактику.

Як повідомляв "Знай.ua" росіяни продовжують регулярно здавати Херсон українським захисникам: пропагандисти здулися, а до міста повернулися гривні.

Також "Знай.ua" інформував, що з Шахідами будуть проблеми: авіація Ізраїлю розбомбила завод дронів.