РФ збирається провести вже друге за рік навчання з ядерного стримування "Гром". Перші були перед вторгненням до України.

Росіяни хвилюються, що їхні ядерні боєголовки поіржавіли і можуть вибухнути там, де зберігаються. Про це повідомляє Defense Express.

Ядерна боєголовка. Фото: скриншот Yоutube
Ядерна боєголовка. Фото: скриншот Yоutube

Попередньо вони розпочнуться після 30 жовтня, коли НАТО завершить свої тренування. Русня запускатиме гіперзвукові ракети, балістичні міжконтинентальні ракети наземного базування, здійснюватиме запуски з літаків стратегічної авіації, а також вироблятиме випробувальний пуск РС-28 "Сармат".

Це мають бути другі навчання за рік, тому що у 2021 році вони не проводились і були перенесені на 19 лютого, напередодні вторгнення. Тоді також запускали балістичні та крилаті ракети, а за ними особисто спостерігав путін, який запросив у свій бункер лукашенка.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Останні ядерні випробування було проведено напередодні розпаду СРСР 1990 року. Тоді було здійснено підземний груповий підрив восьми зарядів загальною потужністю 70 кілотонн на полігоні Нова Земля "Об'єкт 700". З того часу, як мінімум офіційно, у Росії жодних практичних випробувань ядерних зарядів не проводили.

Нагадаємо, ми писали, що Шольц зіскочив з "газової голки"? Пообіцяв ще три комплекси ППО IRIS-T від Німеччини.

Як повідомляв "Знай.ua" мобілізація 2022: як відбувається навчання військовозобов'язаних, і чого чекати після.

Також "Знай.ua" інформував, що Кирило Буданов назвав терміни звільнення Херсона від окупантів, і навіть підрив Каховської дамби не зупинить ЗСУ.