Завжди можна відмовитися отримувати повістку та підписуватися щодо її отримання, але доведеться сплатити штраф.

В разі відмови від повістки представники центру комплектування у присутності свідків можуть скласти акт відмови від отримання повістки.

Повістка. Фото: Кореспондент
Повістка. Фото: Кореспондент

Ви теж не зобов'язані нічого писати або ставити підпис у цьому акті. Якщо акт все ж складуть, то справу розглядатиме керівник центру комплектування, який може стягнути штраф від 850 до 1 700 грн за порушення правил військового обліку.

У суді центр комплектування буде доводити, що ви порушили правила обліку: саме за це, а не за відмову від повістки, передбачено штраф. За власне відмову покарання немає.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Квитанція, штраф - фото ukr.media
Квитанція, штраф - фото ukr.media

Також, від повістки можна відмовитися без штрафу, якщо у документі вказані неправильні дані одержувача. Повістку вручає не уповноважена для цього особа та на повістці немає печатки військкомату або підпису військового комісара. У такому випадку співробітник військкомату повинен скласти акт про відмову від отримання.

Цей акт укладається у присутності свідків, щоби було підтвердження причини відмови від отримання повістки.

Нагадаємо, ми писали, що пропагандисти дістали методичку з Маріуполя і готуються повністю стерти Херсон: "Розв'язує нам руки".

Як повідомляв "Знай.ua" як відбувається навчання військовозобов'язаних, і чого чекати після.

Також "Знай.ua" інформував, все говорить про підготовку до вторгнення з білорусі: генерал про майбутні загрози у війні рф проти України.