Збройні сили України мають можливість витіснити російських окупантів до лінії 23 лютого лише за 2 місяці активних бойових дій. Наскільки це реально насправді.

Про це розповів колишній командувач військ США в Європі Бен Ходжес у своєму новому ефірі разом з Олексієм Арестовичем і Марком Фейгіним. Вони обговорили ситуацію на фронті на сьогодні.

За його словами, якщо зійдуться всі карти, то наші бійці відкинуть росіян на території, які російські війська окупували після 24 лютого, і для цього потрібно буде лише два місяці.

Бен Ходжес, фото: скріншот із відео
Бен Ходжес, фото: скріншот із відео

"Я вірю, що українські війська приведуть їх (росіян - ред.) до лінії 23 лютого протягом двох місяців і вони звільнять Крим до літа наступного року. Я розраховую на те, що США так само підтримуватимуть (Україну - ред.), як і зараз, і що всі санкції залишаться як є. Я думаю, що Кремль це розуміє", - заявив Бен Ходжес.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Воїни ЗСУ. Фото: скриншот Facebook
Воїни ЗСУ. Фото: скриншот Facebook

Крім того, він вважає, що армія путіна вже показала все те, на що вони здатні. Це був їхній максимум, і тепер на полі бою домінують українські бійці. Єдиною стратегією Кремля на сьогодні є заморозка та продовження конфлікту, щоб встигнути набратися сил, але навіть це їм не допоможе.

До речі, у своєму недавньому інтерв'ю колишній командувач армії США в Європі вже зазначав, що українські захисники зможуть звільнити Крим від росіян до середини наступного року. Схоже, наступний рік буде украй складним для всієї країни, але переможним.

Нагадаємо, що все говорить про підготовку до вторгнення з Білорусі: генерал про майбутні погрози у війні Росії проти України .

Раніше повідомлялося, що Кирило Буданов назвав терміни звільнення Херсона від окупантів, і навіть підрив Каховської дамби не зупинить ЗСУ

Також, в Росії спалахнув завод, де здійснюють заряди до "Град" та "Смерчів"