Росія в рази збільшує імпорт побутової техніки з Казахстану та Вірменії, які скуповують її в ЄС, щоб поповнити запаси запчастин, оскільки окупантам не вистачає мікрочіпів та схем для військового обладнання у зв'язку із західними санкціями.

Про це повідомляє Bloomberg. Експерти стверджують, що в росії був зафіксований "раптовий і несподіваний" сплеск попиту на пральні машини, холодильники та електричні молоковідсмоктувачі європейського виробництва в країнах, які є партнерами росії з ОДКБ та Євразійського економічного союзу, зокрема Вірменії та Казахстані.

Склад побутової техніки, фото з вільних джерел
Склад побутової техніки, фото з вільних джерел

Так, Вірменія імпортувала більше пральних машин із Європейського Союзу протягом перших восьми місяців року, аніж за останні два роки разом узяті. До серпня 2022 року Казахстан імпортував європейських холодильників на суму 21,4 мільйона доларів, що більш ніж утричі перевищує суму за аналогічний період минулого року.

Європейські чиновники стурбовані цим явищем, тому що вважають, що росія може отримувати з побутової техніки мікрочіпи, необхідні їй для військових цілей, і уважно стежать за зростанням експорту до країн-сусідів Росії.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Офіційні особи в Європі вже публічно заявили, що бачили деталі холодильників та пральних машин у російській військовій техніці, знищеній в Україні.

Водночас у мережі розповсюджують кадри того, як окупанти виносять з українських будинків награбоване майно.

Раніше ми писали про те, що названо терміни будівництва заводу Bayraktar в Україні, якщо росія не зіпсує плани

Як повідомляв Знай.ua, у міноборони рф знайшли винних в "атаці" БПЛА на кораблі чорноморського флоту: не тільки українці

Також портал Знай.ua писав, дуже небезпечні для наших героїв: що відомо про ракети окупантів Р-37М