Незадовго до повномасштабного вторгнення рф в Україну в російській армії обговорювався ядерний удар по Німеччині. Розглядалося три сценарії з завданням ударів по одній із трьох цілей: по місту Берлін, авіабазі США в Рамштайні чи авіабазі Бюхель, де армія Сполучених Штатів зберігає ядерну зброю.

Західні спецслужби перехопили радіоповідомлення вмф рф із маневрів на Балтійському морі наприкінці минулого року. Про це повідомляє німецьке видання Spiegel .

Ядерний вибух, скріншот: YouTube
Ядерний вибух, скріншот: YouTube

Експерти з безпеки оцінюють радіоповідомлення по-різному. Одні кажуть, що використання ядерної зброї обговорювалося та відпрацьовувалося на військових навчаннях, що також відбувалося під час маневрів НАТО. Саме тому з не обов'язково мусить бути пов'язана реальна небезпека.

Інші вважають, що росіяни знали про прослуховування, тому навмисно назвали цілі, щоб залякати Захід.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

До речі, недавнє опитування Civey для Spiegel, настрої в Німеччині такі: 51% німців стурбовані можливістю початку ядерної війни, 57% - побоюються ядерного удару росії по Україні, а 37% - по Німеччині.

Варто зазначити, що 21 вересня російський диктатор вкотре погрожував західним країнам застосуванням ядерної зброї, сказавши, що це не блеф.

путін. Фото: скриншот Youtube
путін. Фото: скриншот Youtube

На думку глави ГУР Кирила Буданова, найближчим часом окупанти не завдадуть ядерного удару. У США заявили, що у разі застосування рф проти України ядерної зброї відповідь Вашингтона та союзників буде рішучою.

Раніше ми писали про те, що російські окупанти розпочинають підготовку до повторного наступу на Київ.

Як повідомляв Знай.ua, Олег Жданов знайшов наймасштабнішу проблему Кремля з початку війни: "Захід сонця російських Збройних сил"

Також портал Знай.ua писав, що диктатор путін міг правити до кінця життя, але 24 лютого наблизило кінець режиму: "Гігантська фігня здала"