Росіяни в Запорізькій області вирішили запровадити військову цензуру. Зокрема, йдеться про Мелітополь, де запроваджуються масові репресії під виглядом боротьби з партизанами.

Про це в ефірі телемарафону заявив мер Іван Федоров.

За його словами, у місті було запроваджено військову цензуру, і у мешканців окупованого росіянами міста планують почати перевіряти телефони. Там дивитимуться листування, а також джерело отримання інформації. Тобто, чи підписано громадянина на той чи інший Telegram-канал.

Iван Федоров. Фото: Telegram
Iван Федоров. Фото: Telegram

Крім того, за якісь проукраїнські фотографії людину можуть забрати в полон. В останні тижні терор посилився, адже щодня ЗСУ наближаються дедалі ближче. Пов'язано це також із настроями місцевих жителів, які ненавидять російських "рятувальників", і чекають на звільнення від росіян.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

"У місті близько 8 російських силових структур: від ФСБ, росгвардії до поліції. Вони можу бути в цивільному і запросто, якщо людина спілкується телефоном на вулиці, можуть підійти та взяти телефон на перевірку. Під час обшуку у квартирі чи будинку, якщо знаходять футболку з українською символікою чи фото у комп'ютері, людину можуть оголосити терористом та нацистом та позбавити майна" - повідомив у прямому ефірі Мелітопольський міський голова Іван Федоров.

Мелітополь, мітинг. Фото: Youtube
Мелітополь, мітинг. Фото: Youtube

Якщо в телефоні окупанти знайду проукраїнське джерело інформації, тоді стосовно мешканця можуть застосовуватися штрафи, а за повторного "злочину" вже "кримінальна відповідальність".

Іван Федоров підкреслив, що окупанти заблокували в Мелітополі українських операторів зв'язку, інтернет-провайдерів, теле- та радіомовлення, але це не заважає місцевим партизанам чинити опір.

Нагадаємо, що потужний ракетний удар по Україні: що відомо зараз

Раніше повідомлялося, що в Росії обговорювали ядерний удар по Німеччині перед нападом на Україну

Також, названо терміни будівництва заводу Bayraktar в Україні, якщо росія не зіпсує плани