Стало відомо про те, що загроза нового наступу з боку Білорусі триватиме доти, доки триває війна. Україна регулярно продовжує готуватися до цього.

Про це заявив помічник командувача об'єднаних сил ЗСУ зі стратегічних комунікацій Євген Силкін.

За його словами, сьогодні з Росії до Білорусі заїхало не більше чотирьох тисяч окупантів, і цього все ще недостатньо для того, щоб зробити черговий наступ.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Хоча і загрози зовсім сьогодні немає, фактично, ситуація змінюється регулярно. Не варто забувати про це. Українські захисники тим часом продовжують споруджувати оборону кордону, щоб не допустити помилок 24 лютого.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Насамперед ми будемо впевнені, коли на території Білорусі з'явиться достатня кількість ворожих військ, посилено угруповання військ близько 50-70 тисяч військовослужбовців, тоді ми зможемо говорити, що вони готові до чергового наступу. Поки ми цього не спостерігаємо", - сказав Євген Силкін в ефірі телемарафону.

Білорусь. Фото: скриншот з відео
Білорусь. Фото: скриншот з відео

При цьому варто одразу зазначити, що військові полігони Білорусі все ще готуються до прийому військових, і найближчим часом вони можуть ухвалити не менше 5 тисяч військових злочинців їхньої росії.

"Продовжуються заходи щодо мінування території. Також тривають заходи щодо постійних тренувань підрозділів, які наближаються до держкордону з Білоруссю. Я вважаю, що ми ще довгий час не знайдемо розуміння ні з Росією, ні з Білоруссю, тому зараз триває робота над тим, щоб замінувати всі шляхи. Кожну стежку ми мінуємо, знищуємо мости, які ведуть на нашу територію", - наголосив він.

Нагадаємо, куди зникли з інфоповістки Himars: чи тремтять росіяни досі від РСЗВ

Раніше повідомлялося, що диктатор путін міг правити до кінця життя, але 24 лютого наблизило кінець режиму

Також, ЗСУ можуть вийти на кордони 23 лютого за 2 місяці, а до літа зайти до Криму