Стало відомо про те, що Кремль працює одразу на кілька фронтів, і зараз вони намагаються не лише зганьбити життя українців, а й розхитати ситуацію в Молдові.

Про це вона заявила у своєму новому інтерв'ю для румунського телеканалу Digi24 .

За її словами, спроби Кремля втрутитися у внутрішні справи Молдови не є новиною, і вони це роблять регулярно. Російські спецслужби давно проникли в країну і намагаються розхитати ситуацію в країні.

Майя Санду. Фото: Youtube
Майя Санду. Фото: Youtube

Звідси ми й можемо бачити багатотисячні мітинги на підтримку Росії, які організовують проросійські місцеві політичні сили. Вони не втрачають надії, що колись зможуть захопити ще й Молдову. Після розпаду СРСР саме росія вплинула на те, що Придністров'я нібито відокремилося від країни.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

"У нас є докази, що коаліція корумпованих груп, які накрали у Молдові багато грошей, спецслужби Росії та проросійські партії у Молдові мають спільну мету – дестабілізувати Молдову. Вони використовують на свою користь труднощі, з якими зіткнулися громадяни. Ми рішуче налаштовані захищати демократію" , - наголосила президент.

Мітинги в Молдові, фото: скріншот з відео
Мітинги в Молдові, фото: скріншот з відео

Декілька тижнів там не вщухають антиурядові мітинги, і головним їх організатором виступає проросійська місцева партія «Шор», лідер якої Ілан Шор зараз перебуває в іншій країні. У Молдові його засудили за виведення близько мільярда доларів із банківської системи країни.

До речі, у червні цього року Молдова разом із Україною стали кандидатами на вступ до Європейського союзу, і якщо у нас цю новину зустріли зі сльозами на очах, то у Молдові частина населення все ще не розуміє, для чого їм це потрібно.

Війська Молдови, скріншот: YouTube
Війська Молдови, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що Андрій Небітов показав, чим цькували українців росіяни на територіях, що тимчасово окупаються.

Раніше повідомлялося, що дружини та матері мобілізованих росіян розчарувалися: від захоплення до ненависті за півтора місяці

Також окупантам наказали розповідати близьким про великі перемоги, щоб українці не насміхалися .