Росія далі продовжує залякувати світ ядерною "кнопкою", і, попри заяви американських спецслужб, що нібито причин для побоювання використання ядерної зброї немає, частина експертів вважає, що це не порожні балачки.

У Вашингтоні частина експертів занепокоєна розмовами військового керівництва рф про застосування ядерної зброї. У один день вийшли різні заяви щодо того чи може використати путін свій козир. В Reuters оприлюднили слова речника Білого дому про нібито відсутність доказів щодо підготовки до ядерного удару.

Путін і ядерний вибух, фото hyser
Путін і ядерний вибух, фото hyser

У Білому домі заявили, що ознак того, що путін веде підготовку для використання ядерних боєголовок - не бачать. Водночас російські чиновники обговорюють імовірність використання ядерної зброї, і це непокоїть західних політиків.

У москві з'явився документ, у якому вказано за яких умов ядерна зброя може бути застосована. Застосування ядерної зброї гіпотетично можливо "у відповідь на агресію, коли під загрозу поставлено само існування держави".

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Американські фахівці вважають, що ці розмови показують, наскільки кремль розчарований через невдачі на полі бою в Україні. Сам пітун не брав в них участь, проте адміністрацію Байдена стривожив той факт, що російські військові високопосадовці обговорювали застосування ядерної зброї. Це може свідчити про те, що завуальовані погрози путіна про ядерну зброю можуть бути не просто словами.

Водночас офіційні особи США заявляють, що поки не бачать доказів підготовки про це заявив речник білого дому Джон Кірбі:

З самого початку ми ясно дали зрозуміти, що коментарі Росії щодо потенційного використання ядерної зброї викликають глибоке занепокоєння, і ми сприймаємо їх серйозно - сказав він.

Нагадаємо, ми писали, що путін вирішив повернутися в зернову угоду, але росіяни знову розчаровані: "Що ж ти фраєр здав назад".

Як повідомляв "Знай.ua" Медвєдєв запевнив, що держава-терорист не може програти навіть диявольською ціною.

Також "Знай.ua" інформував, що на росії обговорювали ядерний удар по Німеччині перед нападом на Україну.