Стало відомо, як українські партизани зсередини намагаються розвалювати російські війська. Виходить у них це вкрай успішно, що може зіграти одну з ключових ролей у звільненні територій.

Про це 24 каналу розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ та льотчик-інструктор Роман Світан.

За його словами, сьогодні партизани, як і за часів Другої світової війни, роблять величезний внесок у боротьбу з російськими окупантами. Роблять вони це як на фронті, так і поза ним. Працюють партизани переважно на тимчасово окупованих територіях.

Листівки для окупантів від партизанів у Куп'янську
Листівки для окупантів від партизанів у Куп'янську

Наприклад, у Луганській та Донецькій областях такий рух відродився ще у 2014 році, і справа активно живе й досі.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Згодом, у 2015 році партизани перейшли під управління Сил спеціальних операцій, і так є досі. Тобто, як наголосив Світан, можна говорити, що партизани – це СЗГ, а СЗГ – це партизани.

За останні 8 років, зокрема з лютого цього року, багато партизанів вступили до складу ворожих військ, і працюють проти росії. Вони беруть активну участь у цьому.

Партизан, фото: ТНТ
Партизан, фото: ТНТ

Дехто взагалі встиг дослужитися до майорів і підполковників, тобто їх ніхто так і не вирахував. Внаслідок безладу росіян зараз у лавах окупантської армії багато українських спецназівців.

"Тому ми чуємо багато іноді незрозумілих вибухів, коли ніхто не зрозуміє, звідки прилетіло і що трапилося. Це робота наших партизанів, які зсередини розвалюють росіян", - наголосив Роман Світан.

Навіть деякі вибухи, які ми приписуємо Himars, все це роблять українські партизанські загони, які спеціально просочилися на довіру російському командуванню. Завдяки їм "друга армія світу" поступово знищується.

Нагадаємо, що потужний ракетний удар по Україні: що відомо зараз

Раніше повідомлялося, що в Росії обговорювали ядерний удар по Німеччині перед нападом на Україну

Також, названо терміни будівництва заводу Bayraktar в Україні, якщо росія не зіпсує плани