Не всі країни ще готові бачити Україну частиною Європейського Союзу, і тому наш вступ до цієї сім'ї навмисно гальмується.

Зараз український уряд робить усе для того, щоб завершити всі поставлені завдання до кінця 2024 року, і вже тоді ми, можливо, можемо стати частиною Європейського Союзу. Якщо це станеться, тоді це буде найшвидший вступ за всю історію, але не все так просто.

Рада Європи, фото: скріншот з відео
Рада Європи, фото: скріншот з відео

Це питання вирішило прокоментувати комісар з питань розширення Олівера Вархеї, і в Брюсселі сприятливо оцінюють українське прагнення.

"Україна віддана прискоренню реформ та прискоренню роботи, необхідної для їх досягнення. Але не всі реформи можна зробити швидко. З огляду на велику роботу, необхідну для підготовки до участі в єдиному ринку ЄС та багатьох інших ключових сферах політики, вся підготовка до вступу, швидше за все, займе більше року-двох", - заявив комісар.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Однак, як виявилося, найдавніші члени ЄС дуже сумніваються, і як виявився страх у них не лише через корупцію та судову систему. Є ще й стратегічна причина.

Причина в тому, що це змінить баланс сил у Європі за рахунок великих країн-членів. Україна стане п'ятою за величиною країною Спільноти. У Раді Європейського Союзу, де рішення ухвалюються кваліфікованою більшістю, Україна мала б не менше 9% голосів. Наприклад, розклад сил Німеччини у такому разі відразу скоротиться з 18,6% до 16,9%.

Євросоюз
Євросоюз
REUTERS

Варто зазначити, що ми вже майже півроку як кандидати в ЄС, і маємо зараз ухвалити величезну кількість реформ.

Нагадаємо, що російським мобікам довелося вдавати мертвих на полі бою, щоб повернутися додому живими: готові відсидіти термін, аби не воювати.

Раніше повідомлялося, що ручний алкоголік путіна Дмитро Медведєв хоче захопити та розділити Польщу .

Також, Майя Санду проговорилася, як російські спецслужби розжарюють обстановку в Молдові: для чого путін працює на два фронти