Російський контрактник повернувся з України з кулею в голові, проте його знову відправили воювати через "часткову" мобілізацію. Там він і помер.

Про це розповіла дружина загиблого на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram, яка, до речі, заборонена на території Росії. Вона скаржиться, що через владу її чоловік невиправдано загинув і тепер вимагає медалі для свого "героя".

Йдеться про мешканку Краснодарського краю Поліну Ванюкову, яка й розповіла історію про безглузду смерть свого чоловіка та батька трьох дітей. Він спочатку добровільно поїхав воювати в Україну, а потім уже примусово через розпочату Путіну мобілізацію.

У квітні цього року Федір Ванюков переглянув пропагандистських каналів і вирішив поїхати вбивати українців. Було укладено контракт із Міністерством оборони, і вже влітку він приїхав у відпустку із кульовим пораненням голови.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Федя скаржився на біль голови. МРТ не змогли зробити, сказали, що в голові метал", - написала жінка.

У місцевій клініці у нього діагностували підвищений тиск, контузію та кулю в голові. Весь цей час у нього траплялися епілептичні напади. Трохи пізніше його викликали до військової частини в Молькіно, щоб завершити контракт.

Окупант, фото з вільних джерел
Окупант, фото з вільних джерел

Комісувати за станом здоров'я його не стали, тобто він був за всіма документами абсолютно здоровий. Ось, наприкінці вересня йому і прийшла повістка у рамках часткової мобілізації.

"За всіма параметрами мій Федя не повинен був повертатися на СВО, але вирішили інакше. Ніколи не забуду слова: "А ти спробуй тепер, доведи, що ця куля прилетіла тобі там, на СВО!" - Нарікає вона тепер у своєму повідомленні.

Вже за тиждень після повторного повернення на фронт чоловік помер. Замість підняти бунт, адже троє дітей залишилися без батька, вдова вимагає від влади не лише посмертний орден, а й ще дві медалі.

"Якщо командир вчасно не представив до нагороди мого чоловіка - це його проблеми. Моя сім'я не повинна страждати через це!" — голосить вона, затігавши в повідомленні російського міністра оборони Сергія Шойгу, Захара Прилепіна, Маргариту Сімоньян, губернатора краю Кондратьєва і навіть Путіна.

Нагадаємо, що вусатий диктатор за вказівкою путіна почав мобілізацію? Білорусам стали надходити перші повістки

Раніше повідомлялося, що перший оптимістичний прогноз щодо Півдня: у Пентагоні переконані у поверненні Херсона під контроль України

Також, Олексій Резніков розкрив реальну кількість іранських безпілотників у запасах у Росії