Радник Офісу президента України Олексій Арестович вирішив висловитися про інформацію, що з'явилася в мережі, про ймовірні переговори Москви і Вашингтона. Чому це пропагандистська операція, і не варто це сприймати всерйоз.

Нова посада була опублікована в його особистому Telegram-каналі, де він регулярно висловлює свою думку про те, що відбувається в країні.

За словами чоловіка, сьогодні Кремлю потрібна пауза приблизно на три місяці, щоб спробувати набратися сил. За цей час вони хочуть підтягнути нові війська, накопичити ракети, а також встигнути підняти техніку зі зберігання та трошки підморозити Україну. Після цього вони сподіваються продовжити війну з новими силами та наступами.

Олексій Арестович, фото: скріншот із відео
Олексій Арестович, фото: скріншот із відео

У цій пропагандистській кампанії одразу кілька меседжів, у яких йдеться про примус України до переговорів, про відмову поставок допомоги із Заходу у разі відмови та скасування рішення про неможливість ведення переговорів із диктатором.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Примусити нас до переговорів із Путіним неможливо. Це чітко дав зрозуміти Президент і це рішення перегляду не підлягає. Путін - міжнародний військовий злочинець. З такими не домовляються. Таких судять. До того ж він, швидше за все, не доживе до кінця війни (як мінімум, як політична фігура). Навіщо говорити з трупом?.." - пише Олексій Арестович.

Україна, звичайно, готова розпочати мирні переговори, але для початку диктатору путіну необхідно вивести війська з усієї території країни. Як бачимо, Кремль не поспішає цього робити, з чого можна зробити висновок, що ця Росія не хоче розпочинати переговори, а не Україна.

При цьому путін продовжує висувати не переговорні позиції, а ультиматуми. Поки в Кремлі кричать про це, українські захисники поступово звільняють свої ж території. Сили оборони України звільнили 37% території, захопленої з 2014 року та 50%, захопленої російськими військами з 24 лютого.

Мінські переговори, Цензор.Нет
Мінські переговори, Цензор.Нет

"Сили оборони продовжують свою методичну роботу з перемелювання противника. Щодобові втрати лише мобілізованих росіян зараз - не менше сотні безповоротних. Буде більше. Ми всі вже достатньо дорослі на дев'ятий місяць війни, щоб не плутати реальну політику з інформаційними кампаніями. А ні - роз'яснимо. Так, нам буває важко, але треба пам'ятати, за що ми боремося, програємо, дамо слабкість, ми не просто програємо, нас не буде фізично, замість нас буде одна гігантська Буча.

Нагадаємо, скільком росіянам робили пластику, щоб ті працювали двійниками путіна.

Раніше повідомлялося, що росіяни ввели масові репресії в Мелітополі через страх перед партизанами: перевіряють телефони та обшукують

Також, Подоляк знову дорікає Заходу за повільну реакцію, а Арестович під "заспокійливим соусом" звернувся до українців .