До Херсона завезли величезну кількість російських окупантів, а також багато артилерії. Ще один доказ того, що жодного відступу немає, і можливі тяжкі бої за місто.

Про це 24 каналу розповів військовослужбовець ЗСУ та політолог Кирило Сазонов.

Окупанти найближчим часом намагатимуться перетворити місто Херсон на "другий Маріуполь". Тобто хочуть не залишити там каменю на камені, і при цьому звинуватити у всьому українських захисників. Бачимо, що методика не змінюється.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Сьогодні ніхто з політичного та військового керівництва країни не може назвати дату наступу, або назвати бодай приблизні терміни звільнення Херсона. Але одне зрозуміло вже точно – звільняти його буде вкрай важко.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Про це знають лише у Генштабі, про що вони не скажуть. І не факт, що наступ буде на Херсонщині. Ми вже пам'ятаємо, як ворог готувався нас зустрічати у Херсоні, а ЗСУ звільняли Харківщину. Так і зараз не виключено удару на іншому напрямі". .Херсон зміцнили дуже сильно - там кілька "ліній оборони", - каже Кирило Сазонов.

Херсон, фото: скріншот з відео
Херсон, фото: скріншот з відео

Першими ознаками того, що росіяни просто так територію здавати не стали перші тижні українського наступу. Збройні сили України з великими проблемами прорвали першу лінію оборони на Правобережжі нашої країни.

Там велика кількість артилерії, а також працюють вони щільно. Українські захисники це чудово бачать і розробляють особливий сценарій визволення міста, у зв'язку з чим ворог несе серйозні проблеми.

"Тобто за Херсон бої будуть жорсткі. В ідеалі - вдасться взяти місто в кільце і щоб ворог пішов звідти сам. Але окупанти хочуть зробити з Херсона "другий Маріуполь". Вони хочуть, щоб ЗСУ його обстрілювали, щоб показати, що "українці воюють дуже жорстко" і не треба їх звинувачувати за Маріуполь – у них така мета", - продовжив військовослужбовець.

Нагадаємо, що голова Волинської ОВО закликає не панікувати, спростував чутки

Раніше повідомлялося, що папа Римський Франциск не вірить у жорстокість "великого російського народу" і висловлює свою повагу

Також сміялися всією казармою: путінський вояка повоював рекордну кількість часу - ВСУ порахували хвилини