Росія почала накопичувати ракети для того, щоб завдати нового масованого удару по території України. Чому до повітряних тривог треба дослухатися.

Про це заявив офіційний представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Справа в тому, що росіяни почали накопичувати ракети для нового терору в Україні, і, ймовірно, це може статися вже найближчим часом.

Юрій Ігнат. Фото: скриншот YouTube
Юрій Ігнат. Фото: скриншот YouTube

"Ймовірно, вони нагромаджують певний запас для того, щоб бити залпом. Це не виключається, тому що ворог не залишив своїх намірів знищити нашу критичну інфраструктуру", – сказав офіційний представник.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

На дев'ятий місяць повномасштабної війни окупанти усвідомили, що їхня обрана тактика зазнала поразки, і поодинокі удари ракетами та безпілотниками не дають бажаних результатів. Тепер вони дочекалися, поки наша країна отримала десятки нових систем ППО, і намагатимуться використати заздалегідь програшну тактику.

ракетні удари по Києву
ракетні удари по Києву

Однак це не означає, що небо над Україною максимально захищене, тому потрібно прислухатися до кожної повітряної тривози, адже їхні дії можуть бути непередбачувані. Юрій Ігнат зазначив, що наразі російські заводи для поповнення втрат крилатих ракет працюють у три зміни.

До речі, роблять вони це для того, щоб завдати якнайбільше ударів по об'єктах нашої критичної інфраструктури, і залишити без електрики на зиму.

Сили ППО працюють цілодобово, і Збройні сили України з початку повномасштабного вторгнення Росії знищили 278 літаків, 260 вертольотів, 1499 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 399 крилатих ракет.

Українська ППО. Фoто: скриншот Youtube
Українська ППО. Фoто: скриншот Youtube

Нагадаємо, що росія завдяки путіну втратила звання "військової держави": вбили в собі головного експортера зброї

Раніше повідомлялося, що в ЄС знову гальмують вступ України до "сім'ї", і на це є стратегічна причина

Також, у ГУР МО спрогнозували кілька варіантів розпаду Росії: світова карта ще ніколи не виглядала так привабливо