Чорноморський флот остаточно втратив свій сенс. Після крайніх атак, в яких звинуватили Україну, він зовсім перестав виходити в море.

Про це повідомляє OSINT-фахівець із морського озброєння Ейч Ай Саттон.

Декілька тижнів тому Чорноморський флот був знову атакований, і частина кораблів виявилися пошкодженими. Кремль традиційно звинуватив у цьому Україну, після чого була масована ракетна атака на всі мирні міста.

Чорноморський флот, фото: covershores
Чорноморський флот, фото: covershores

Незважаючи на таку помсту, вони злякалися і перестали виводити свої кораблі в море, бо бояться залишитися без залишків свого флоту.

Популярні новини зараз
Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще
"Це було немислимо всього кілька тижнів тому, жодних російських військових кораблів, які патрулюють за межами порту, не видно. Обидва фрегати класу "Адмірал Григорович" знаходяться в бухті",

– пише експерт.

Нагадаємо, що атака на кораблі відбулася 29 жовтня у місті Севастополь, яке вже 8 років перебуває під російською окупацією.

Чорноморський флот, скріншот: YouTube
Чорноморський флот, скріншот: YouTube

Губернатор міста Михайло Развозжаєв зазначив, що у ній взяли участь дев'ять повітряних дронів та сім морських. Було пошкоджено чотири військові кораблі, включаючи чорноморський флагман фрегат "Адмірал Макаров", морський тральщик "Іван Голубець", а також бономережне загородження в бухті Південна.

Примітно, що посилити тепер свій флот Росія не зможе, адже цьому перешкоджає Туреччина від початку повномасштабної війни, не пропускаючи військові кораблі в акваторію. Тому можна сміливо сказати, що тепер Чорноморський флот несе нам ще меншу загрозу, адже там від нього залишилося мало чого.

"Той факт, що кораблі цього флоту пошкоджені Україною, і він втратив майже всі військово-морські сили, свідчить про відсутність у Росії таких базових можливостей, як захист портів, розвідка та точна оцінка можливостей противника",

– каже відставний офіцер ВСМ Туреччини.

Чорноморський флот, фото: скріншот з відео
Чорноморський флот, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що в Ірані розпочався розкол через підтримку російських терористів: хочуть зробити правильний вибір

Раніше повідомлялося, що ворог готується до відступу з Херсона, звично звинувачуючи всіх, крім себе

Також Олексій Резніков заявив про "часткову мобілізацію" в Україні, але не все так просто