Після першого сильного удару по українській столиці, Володимиру Зеленському пропонували евакуювати громадян, проте цей сценарій одразу відкинули.

Про це глава держави розповів в інтерв'ю журналістам.

За його словами, якби в країні не було людей, то ми втратили б уже нашу державу, адже без цього окупантам дуже швидко вдалося б захопити столицю.

Володимир Зеленський, фото: Офіс президента
Володимир Зеленський, фото: Офіс президента

"Коли був перший ракетний удар по Києву, була пропозиція евакуювати столицю, все населення, закрити всю інфраструктуру, всі магазини, вимкнути електрику тощо. Такою була пропозиція згідно з тим, що може статися так, що не буде світла, не працюватимуть очисні, так що не буде питної води і потім дві точки, і багато всього, чого не буде. Це було першого дня потужних ракетних ударів", – поділився президент.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Він не погодився цього робити, адже ракетна загроза існує абсолютно по всій країні, і куди після цього евакуювати наших людей абсолютно незрозуміло. Польща, Словаччина, Румунія тощо навряд чи впоралися б із таким потоком людей, а нашим військовим було б набагато складніше відбити країну від цих агресорів.

Українські біженці, скріншот: Youtube
Українські біженці, скріншот: Youtube

Саме тому план одразу відкинули.

"Адже якщо немає людей у ​​місті, тоді ракети будуть повністю, буде Маріуполь у кожному місті, буде всюди смерть. Ну ок, ну давайте всіх зберемо і вивеземо з нашої держави. А що буде тоді? мають захищати лише люди з автоматами? Або у них немає дружин та дітей? Якби не було людей в Україні, ми б втратили нашу державу" - продовжує чоловік.

До речі, він заговорив на тему повернення наших людей з інших країн. Сьогодні Україні вдається збивати 70% ракет у середньому, але цього ще мало. Щойно ця цифра досягне хоча б 90%, тоді вже можна думати та просити людей повернутися, адже країні треба виживати.

Нагадаємо, що російські окупанти почали застосовувати хімічну зброю проти свого ж народу .

Раніше повідомлялося, що путін наказав звезти до Херсона тисячі окупантів і багато артилерії: настають важкі бої за місто

Також готовність до переговорів: Україну схиляють і компроміс путіна