Росія вже провалила в Україні все до єдиної мети у війні. Тепер уже нічого не врятує їх від поразки, і в цьому немає сумнівів.

Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі для порталу CNN .

Практично через дев'ять місяців повномасштабної війни стає очевидним, що Росія, а зокрема диктатор путіни, провалили всі свої цілі у війні проти України.

російські окупанти, скріншот: YouTube
російські окупанти, скріншот: YouTube

"Росіяни зазнавали невдачі щоразу. Програли стратегічно, програли оперативно і, повторюю, програли тактично. Те, що вони намагалися зробити, у них не вийшло. Їхні переосмислені стратегічні цілі незаконного вторгнення провалилися, всі до єдиної", — сказав Міллі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

При цьому американський генерал одразу зазначив, що спочатку Росія не мала жодних шансів для того, щоб захопити всю Україну. "Друга армія у світі" виявилася дуже погано забезпечена. Вони не лише не змогли окупувати повністю Донбас, Запорізьку та Херсонську області, а й відступають звідти.

Марк Міллі, фото: скріншот з відео
Марк Міллі, фото: скріншот з відео

З початку контрнаступу ЗСУ практично повністю звільнили Харківську область, потім у середині листопада ще правобережну частину Херсонської, а також Миколаївську область.

Більше 52% раніше окупованої території знову під контролем Києва, проте, зараз ще дуже багато роботи.

"На всій лінії фронту завдовжки близько 900 кілометрів українці досягали успіху за успіхом за успіхом, а росіяни щоразу зазнавали невдачі", - сказав Міллі.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що ЗСУ почали поводитися на полі бою непередбачено, і наступний крок здивує окупантів

Раніше повідомлялося, що ціла рота мобиків драпанула з передової, як тільки побачили роботу артилерії ЗСУ

Також, ще одна "багатоходівка" путіна: як російський диктатор помирив Сі Цзіньпіна та Джо Байдена