Україна може повернути Кримський півострів назад під свій контроль дипломатичним шляхом, і це цілком реальний сценарій того, що відбувається.

Про це 24 каналу розповів політичний та економічний експерт Валерій Клочок.

Справа в тому, що півострів незабаром справді може повернути під контроль офіційного Києва, і росіянам доведеться з ганьбою бігти звідти, проте перед цим Збройні сили України будуть зобов'язані провести серйозну роботу з демілітаризації, і там буде незабаром багато "бавовни".

ЗСУ, фото: Міноборони
ЗСУ, фото: Міноборони

Чоловік зазначив, що дипломатія у цьому питанні має шанс на життя, і це як один із сценаріїв деокупації Криму.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У Міноборони вже говорили про те, що це може статися навіть у грудні, проте Офіс президента одразу спростував, що це лише мрії. При цьому звільнення півострова може статися раптово для всіх українців, як і закінчення війни.

"В умовах війни ми навряд чи дізнаємося правду. Ми зможемо докладніше аналізувати постфактум", - каже політичний та економічний експерт.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Дипломатичний шлях можливий у тому випадку, якщо ЗСУ встигнуть провести там колосальну роботу з демілітаризації. Ми вже змогли вбити деякі об'єкти військової інфраструктури.

"Ми примушуватимемо Росію до "жесту доброї волі". Це, фактично, той самий примус до світу, про який свого часу говорили росіяни. Сьогодні Україна і Захід примушують Росію до світу, і хоча ця тема не набула ще такого розголосу, воно відбувається", – наголосив Валерій Клочок.

Нагадаємо, що ще одна "багатоходівка" путіна: як російський диктатор помирив Сі Цзіньпіна та Джо Байдена

Раніше повідомлялося, що ППК "Вагнер" і "кадировці" не мали воювати в Україні: мали різати росіян усередині Росії

Також "путина винесуть вперед ногами": журналіст побачив початок кінця диктатури в Росії вже за пару місяців