Польща продовжує підтримувати Україну у боротьбі з Росією. Тепер кремлівські активи в країнах Європи запропонували конфіскувати.

Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, як зазначає видання Yle .

Чоловік запропонував конфіскувати російські активи, які сьогодні перебувають на території Європи, і після цього їх треба передати Україні на відновлення зруйнованих територій та об'єктів окупантами.

саміт Великої Сімки, скріншот з відео
саміт Великої Сімки, скріншот з відео

Крім польського прем'єр-міністра, цю ідею підтримала і глава уряду Фінляндії Санна Марін.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Це так звані жорсткі заходи проти Росії через оголошену Україну війну. Ця ідея може стати однією з ключових на наступному саміті ЄС, який може відбутися незабаром.

"Ми маємо вдарити по Росії сильніше, ніж вона очікує", - заявив Матеуш Моравецький.

Європейський парламент, фото: скріншот з відео
Європейський парламент, фото: скріншот з відео

Справа в тому, що після 24 лютого внаслідок міжнародних санкцій, які вводять проти Кремля цивілізовані країни, почали заморожувати російські активи.

Наприклад, наприкінці жовтня в Лондоні заморозили активні щонайменше на 20 мільярдів доларів, а уряд Чехії за кілька днів також конфіскував вже заморожене російське майно.

В Офісі президента України закликають Захід розпочати передачу активів Україні, а не шукати постійно виправдання.

санкції
санкції

Нагадаємо, що перелякані "чмобики" влаштували бунт і не хочуть ставати гарматним м'ясом

Раніше повідомлялося, що путін на золотому унітазі спустив червоні труси і посадив Лукашенка з ключкою на коліна: розміри відрізняються від очікуваних .

Також, російські окупанти виявилися не готовими вигравати війну, і провалили все до єдиної мети